Daim-juustokakku
- Pohja:
13 Digestive-keksiä
100 g margariinia
2 rkl (muscovado)sokeria
Täyte:
300 g Philadelphiaa
225 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
2 dl sokeria
5 munankeltuaista
1 sitruunan mehu
1/2-1 pss Daim-rakeita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lämmitä hieman margariinia ja murskaa Digestive-keksit. Sekoita sokeri keksimurskaan ja kaada margariini sekaan. Sekoita tasaiseksi ja painele seos voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin viisi minuuttia.
Laske paistamisen jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen.
Sekoita keskenään täytteen aineet Daim-rakeita lukuun ottamatta ja käytä tarvittaessa sähkövatkainta (älä kuitenkaan vatkaa liikaa). Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ripottele sitten Daim-rakeet kakun päälle (toivottavasti ne vielä tässä vaiheessa uppoavat täytteeseen, meidän uunimme oli taas paistanut vähän liian nopeasti ja rakeet jäivät pinnalle killumaan) ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Kakku on valmiina hyytynyttä ja kellertävää. Anna sen jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi, sillä kuumana täyte on löysähköä. Voisin vannoa, että parhainta kakku on kylmänä seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet rauhassa tasaantua!
Vinkkejä:
-Digestive-keksit voi helposti murskata laittamalla ne pussiin ja kaulimalla pussin päältä. Jos kaulinta ei ole saatavilla, pyöreä (viini)pullo käy mainiosti.
-Kannattaa säästää viisi (!) munanvalkuaista jääkaapissa, jos vaikka sattuu tekemään jotakin marenkiherkkua lähipäivinä. Joulun alla valkuaisvaahdolla-sokerilla voi myös huuruttaa hedelmiä, voisin laittaa ohjeen lähipäivinä.
Pahoittelen historian surkeimpia kuvia, en vain raaskinut vielä leikata kakkua paloiksi. Haluan säästää kakun koskemattomana huomisille syntymäpäiville!
3 kommenttia :
Ihania reseptejä sulla, en malta päästä kokeilemaan :)
AAAh kiitoskiitoskiitos tästä ohjeesta, oli aivan mielettömän hyvää! :--)
Heta:
: )
Anonyymi:
JEE, kiva kuulla! Toivottavasti sinun kakkusestasi tuli vähän nätimpi kuin minulla.
Lähetä kommentti