maanantai 24. marraskuuta 2008

Valkosuklaamakeiset

Halusin vähän etuajassa kokeilla joitakin joulunameja, että ovatko kelvollisia sitten varsinaista joulua varten nautittaviksi! Kävin Dansukker-sivustoilla vähän selailemassa ja halusin tehdä suklaamakeisista valkosuklaisia.

Valkosuklaamakeiset

    1 muna
    1 1/2 dl tomusokeria
    150 g kookosrasvaa
    175 g valkosuklaata
    3 dl riisimuroja
    pieniä konvehtivuokia


Sulata kookosrasva ja valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä haaleaksi.
Vatkaa kananmuna ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon haalea suklaa-kookosrasvaseos. Sekoita joukkoon myös riisimurot ja jaa seos vuokiin.
Anna jähmettyä kylmässä n. yön yli.

Vinkkejä:
-Nameja tulee tällä ohjeella todella paljon, joten puolitin itse määrän. Taikinaa oli siltikin niin paljon, ettei yksi paketillinen Brunon värillisiä kovehtivuokia riittänyt, joten kannattaa ostaa kaksi pakettia.
-Anna ehdottomasti suklaaseoksen jäähtyä, koska muuten munaan sekoittuessaan se tekee taikinasta kokkareista.
-Valkosuklaan sijasta voit käyttää maito- ja tummaa suklaata - tai vaikka kaikkia!



Ei kommentteja :