lauantai 18. toukokuuta 2013
Kaneli-murumuffinit
Huomenna suuntaan nokan kohti Skotlantia, jonne lähden kieliharjoitteluun kolmeksi viikoksi. Luultavasti kirjoittelen sieltäkin, mutta lähtöä ennen on pakko jakaa yksi mukava ohje. Minua on vähän aikaa etonut kaikki jenkkityylinen, joten browniet, kuppikakut, juustokakut sun muut ovat saaneet jäädä hetkeksi. Sen sijaan kaikki mummomainen ja kotikutoinen kiinnostaa. Näissä muffineissa kaneli yhdistyy perinteiseen kahvikakun makuun, ja päällä oleva murukerros kruunaa herkun. Ehkä mieliteot muuttuvat ja palaan seuraavan kerran jonkin yltiöpäisen ohjeen merkeissä, saas nähdä!
Ohjeen löysin täältä.
Kaneli-murumuffinit (12 kpl)
Taikina:
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 muna
2 1/2 dl maitoa
Kaneliseos:
75 g sulatettua voita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Muruseos:
1,2 dl vehnäjauhoja
1,2 dl fariinisokeria
45 g voita
ripaus kanelia
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinivuoka joko voitelemalla tai käytä paperisia vuokia koloissa.
Valmista ensin kaneliseos sekoittamalla aineet sulatettuun voihin. Nypi sen jälkeen muruseosta varten voi muiden aineiden kanssa.
Valmista muffinitaikina sekoittamalla yhdessä kulhossa kuivat aineet, toisessa märät. Yhdistä kuivat märkiin nopeasti sekoittaen, älä ylivatkaa.
Annostele koloihin ensin reilu ruokalusikallinen taikinaa, sitten 1 tl kaneliseosta, ja vielä reilu ruokalusikallinen taikinaa päälle. Ripottele muffineiden päälle lopuksi muruseos, paista uunissa 15-20 minuutin ajan, voit testata kypsyyttä puutikulla.
Anna jäähtyä hetken ennen kuin poistat koloista jäähtymään täysin.
Vinkkejä:
- Muruseos oli makuuni hieman liian irtonaista, joten jälkiviisaana lisäisin vaikka 10 g voita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
7 kommenttia :
Moi! Olen ihastellut herkullisen bannerisi leivonnaisia jo useampaan otteeseen. Löytyykö blogista ohje kyseiselle herkulle? :)
Maija: Ohje löytyy täältä: http://lunnileipoo.blogspot.fi/2010/02/nanaimo-palat.html?m=1
Kyseessä on siis hyvin makea, vähän rocky road -tyyppinen herkku. Suomen kielessä ei oikein ole hyvää käännöstä sanalle "bar". Patukka, pala? :D
Vaikuttaa erittäin kokeilemisen arvoiselta ja herkulliselta, kiitos.
Nyt löytyi kanelifanille täydellinen ohje! KIITOS : )))
Melody: Kiva kuulla, mummomainen on välillä ihan parasta!
Marjis: Oli kyllä kokeilemisen arvoista. : )
Tintsu: Toinenkin kanelifani täällä hei! Voisipa sitä laittaa kaikkeen...
Tosi herkkua, etenkin kun laitoin ehkä vähän paljon fariinisokeria. kiitos reseptistä !
Leipuri
Leipuri: Ihana, "ehkä vähän paljon"!
Lähetä kommentti