keskiviikko 1. elokuuta 2012
Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja lime-jogurttikastike
Aina välillä Yhteishyvän ruokaliitteestä löytyy hyviä ohjeita, ja nämä pihvit osoittautuivat kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maistuviksi. Kastike ehdottomasti kruunaa tämän ruoan, ja kaikki maut sopivat yhteen täydellisesti. Pihvien paistaminen tuntui aluksi hieman kummalliselta, koska pihvit tuntuvat hajoavan käännettäessä, mutta ne kuitenkin pysyvät kasassa ja niitä voi jopa muotoilla uudelleen kesken paistamisen.
Ohje on siis uusimmasta Yhteishyvästä.
Kesäkurpitsa-halloumipihvit (8 kpl)
1 kesäkurpitsa
150 g halloumia
1 kananmuna
(mustapippuria, sitä on aina oltava)
Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita aineet keskenään munan kanssa kulhossa, mausta mustapippurilla. Kuumenna öljy pannussa ja paista pieniä pihvejä molemmin puolin kohtuullisella lämmöllä. Tarjoile lime-jogurttikastikkeen kanssa.
Lime-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 limen raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
suolaa
sokeria
(chilijauhetta)
Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Anna maustua kylmässä.
Vinkkejä:
-Kesäkurpitsasta kannattaa ehdottomasti valuttaa neste raastamisen jälkeen, vaikkei alkuperäisessä ohjeessa olekaan mitään mainintaa asiasta. Ylimääräistä nestettä tulee helposti yli desi!
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
15 kommenttia :
Juurikin tänään nää bongasin ko lehdestä ja ajattelin, että pitää testata! Kiva että toimii :)
Näyttää namilta :o
http://passengerandthebaker.blogspot.fi
Minäkin otin tuon reseptin talteen lehdestä, kun näytti niin hyvältä. :) Monesti tämmöset yksinkertaiset reseptit ovat parhaita.
Laitan ehdottomasti kokeiluun! Luin itsekin ohjeen lehdestä ja mietin miten onnistuisivat. Hyvä että kokeilit niin miekin uskallan :)
Näyttää herkulliselta! Maistuuko halloumi paljon näissä?
Annika: Kokeile ihmeessä, täällä ainakin yllätyttiin positiivisesti. : )
onski: Oli kyllä!
Daphnion: Se on kyllä totta, moneen kertaan on tullut jo huomattua että yksinkertainen on parasta. : )
Tytti: Kiva jos tuli sitten tarpeeseeni!
Hovkonditorn: Kyllä niissä halloumi ainakin sellaisena suolaisuutena maistuu. : )
Todella mukavan näköinen blogi, jään varmasti seurailemaan.
Omaan silmääni valokuvausharrastajana vaan pistää kuvien liika valoitus ja puhki palaminen. Kuvien laatu paranisi huomattavasti, jos kameran asetuksia säädettäisiin hieman tummemmiksi..
Anonyymi: Voi kiitos, kiva kuulla! Ja kiitoksia myös rakentavasta palautteesta. Osaan varmuudella sanoa, että kuvien liika valoitus johtuu jälkikäsittelystä eikä kameran asetuksista. Tykkään itse todella kirkkaista kuvista ja joskus curves-työkalua tulee vähän liian innokkasti käytettyä.
Kiitos kivasta kasvisruokapostauksesta! etsin jatkuvasti uusia kasvisruokareseptejä jotta saisimme syötyä arkena enemmän kasvisruokia kotona. Juurespihvit ovat jo suuri suosikki, tästä voisin kuvitella että tulisi seuraava suosikki :)
Kasvisruokareseptejä ei kyllä ole koskaan liikaa! : ) Kannattaa kyllä kokeilla näitä, sopivat kiireisellekin kokkaajalle hyvin.
Hei tätä pitää kokeilla! Kiitos ohjeen jakamisesta :)
Oona: Eipä mittään, hyvät ohjeet pitää aina laittaa kiertoon. : )
Eipä ole koskaan tullut mieleen raastaa halloumia. Pitääpä kokeilla tätä jossain vaiheessa kuullostaa aivan järkyttävän ihanalta.
Kiitos tästä reseptivinkistä. Kokeilin tänään, kun viikonloppuna blogiisi tieni löysin. Maku oli hyvä, mutta tosiaan oli vaikea saada pysymään kasassa - ehkä valutin liian vähän melko hienoa kesäkurpitsaraastetta. Hyviä ja monipuolisia reseptejä näyttäisi muutenkin blogissasi olevan - taidanpa jäädä lukijaksi :)
Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa valikossa erikseen makeat ja suolaiset reseptit :)
Marjis: Kyllä halloumi ihan kivasti raastuu, sen verran tiukkaa tavaraa on. : )
Hanna: Ei kestä! Koossa pysyminen on tosiaan vähän vaikeaa, mutta parin kerran jälkeen helpottuu. : ) Ja käynpä heti vastavisiitillä!
Lähetä kommentti