Mansikka-valkosuklaaskonssit (8 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g kylmää voita
3/4 dl maitoa
100 g mansikoita
50 g valkosuklaata
muna voiteluun
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi kuutioitu voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
Kuutioi mansikat ja rouhi suklaa hienoksi rouheeksi. Lisää maito, mansikat ja valkosuklaa jauhojen ja voin joukkoon ja sekoita nopein pyöräytyksin. Lopeta heti kun kaikki jauhot ovat yhdistyneet taikinaan.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja painele parin sentin paksuiseksi pyöreäksi kiekoksi.
Leikkaa kahdeksaan osaan (esim. pizzaleikkuri on hyvä väline) ja nosta skonssit varovaisesti leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Voitele munalla ja paista 220 asteessa n. 15 minuutin ajan tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita ja pulleita. Nauti heti.
Vinkkejä:
-Kokeilin tehdä näitä myös tuoreista vadelmista, mikä ei todellakaan onnistunut. Jos sovellat marjojen kanssa, käytä kiinteitä marjoja (esim. mustikat ja mustaherukat sopivat). Märät vadelmat pilaavat taikinan rakenteen ja tekevät käsittelyn mahdottomaksi.
-Hakkaa valkosuklaa tarpeeksi pieneksi, koska liian isot valkosuklaapalat pomppaavat paistamisen aikana pois skonsseista ja mustuvat karrelle.
5 kommenttia :
Pidän todella paljon skonsseista ja nämä mansikoilla ja suklaalla näyttävät herkullisilta!
Haluan myös tämän lehden! :) Saakohan niitä täältä Tampereelta?
Hovkonditorn: Tykkäsin kyllä näistä vähän makeammistakin skonsseista!
Sarianne: Eipä taida saada kyllä. Saat ihastella mun kopiota. : D
Namskis! Ihan mieletön herkkupalan himo iski NYT :D. Ja vielä monta kuukautta herkkulakkoa jäljellä.
Hannele: APUA monta kuukautta?! Itse yritän kärvistellä tässä perjantaihin saakka. : D
Lähetä kommentti