sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mustikka-murupalat

Mustikoita tuli kerättyä taas yhden litran verran vanhempien omalta pihalta, ja jotakin niistä oli tehtävä. Yhden perinteisen mustikkapiirakan olen tänä vuonna jo tehnyt, joten nyt testiin lähti Pioneer Womanin perinteinen blueberry crumb cake. Muutin ohjeen desimitoille sopivampaan muotoon, mutta halukkaat voivat katsoa kuppimittaisen, alkuperäisen ohjeen täältä.

Mustikka-murupalat (16 annosta)

Taikina:
55 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
(1/2 tl vaniljauutetta)
5 dl vehnäjauhoja
2 1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
1/2 litraa mustikoita

Murupäällinen:
85 g voita
reilu 1 dl sokeria
1/2 tl kanelia
reilu 1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Valmista ensin taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muna ja vaniljauute (tai vaniljasokeri. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat, vältä ylisekoittamista. Kaada taikina 20x30-senttiseen uunivuokaan.
Valmista muruseos nyppimällä ainekset keskenään. Murustele taikinan päälle, paista uunissa 40-45 minuutin ajan, kunnes päällinen on kullanruskea.
Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioihin.

Vinkkejä:
-Käytä huoneenlämpöisiä aineita taikinaa tehdessäsi, muruseoksen voi saa olla kovaakin.



3 kommenttia :

Paula kirjoitti...

Houkuttelevan näköinen piiras! :)

anskusiili kirjoitti...

Paula, käypä katsomassa vielä tuo Pioneer Womanin ohje ja kuvat, siellä vasta houkuttelevia onkin!

Paula kirjoitti...

Kyllä sun on houkuttelevampi. :)