Ohjeen löysin ihanasta Isoäidin reseptillä -blogista, jossa on paljon muitakin kokeilemisen arvoisia ohjeita.
Kotitekoinen maksalaatikko
4 dl vettä
6 dl maitoa3
2 dl puuroriisiä
1/2 sipuli
2 rkl voita + 1 rkl vuoan voiteluun
200 g jauhettua naudan maksaa
1 muna
4 rkl siirappia
2 dl huuhdottuja rusinoita
1 rkl merisuolaa (laitoin 1 tl tavallista suolaa)
ripaus meiramia (laitoin timjamia)
ripaus valkopippuria
Valmista ensin puuro. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Kuumenna maito toisessa kattilassa kiehuvaksi ja lisää maitoa puuron joukkoon hiljalleen. Kypsennä puuroa puolisen tuntia ja maista että riisit ovat pehmenneitä.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kuullota silputtu sipuli pannulla. Lisää sitten sipulisilppu ja muut aineet riisipuuron joukkoon ja kaada voideltuun uunivuokaan. Paista noin tunnin ajan, kunnes laatikko on kiinteää. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkkejä:
-Itse haluaisin joskus kokeilla vaihtaa osan maksasta vaikka kananmaksaan. Sianmaksa taas on kuulemma hieman kitkerää.
-Jos ostat valmiiksi jauhettua maksaa (eli jos sinulla ei ole lihamyllyä), kannattaa olla tarkkana päivämäärien kanssa. Pari päivää vanha jauhettu maksa näyttää jo vähän epäilyttävältä.
-Pinnalle voi ripotella ennen uunissa paistamista korppujauhopinnan, joka sopii minusta aina laatikkoruokaan.
2 kommenttia :
Oliko saman makusta kun kaupan?:)
Anna oli ihan yllättävän paljon samanmakuista. Jos maistaisin sokkona, ehkä vaan rakenne paljastaisi kumpi on kumpaa. : )
Lähetä kommentti