Italialainen suklaa-hasselpähkinäkakku
- Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata (70-prosenttista) rouhittuna
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Vatkaa aina jokaisen keltuaisen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinä ja suklaa.
Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, levitä taikina pohjalle.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeiksi, lisää sokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunissa 35-40 minuutin ajan.
Ota paistunut kakku uunista ja irrottele marenkia varovaisesti vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Vinkkejä:
-Tarkkaile marengin pintaa paistaessa, ja jos tuntuu että vaahdosta tuli liian kuohkeaa (tai jos valkuaiset olivat todella suuria), älä suotta käytä kaikkea marenkia. Voit laittaa folion marengin päälle estämään tummumisen, mutta vasta kun marenki on ehtinyt kypsyä pinnalta.
-Marenki vajoaa jäähtyessään hieman, ja itse laitoin koloseen kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Lisäksi myöntänen, että minun marenkini paloi tummaksi keskeltä ja näin parhaaksi leikata tummuneen osan pois. Kermavaahdolla saa aina peitettyä vaikka mitä!
12 kommenttia :
näyttääpä herkulliselta ja tuli just sellanen leipomisinnostus :DD sul on aivan ihana blogi!!
oiii nam minkä näköinen kakku!
Ellie: Hahaa, eikun vaan jauhot ja kananmunat esille! : ))
Heidi: On kyllä sokerihiiren unelma!
Voi nams, näyttää kyllä niin superherkulliselta että! Voisi joskus itsekin kokeilla :)
Reetta: Suosittelen, kannattaa hankkia paljon syöjiä. ; )
Ihanan näköinen! Aion heti koklata, kiitos!
Eipä kestä, ohje on omastakin mielestä mahtava löytö!
Painoitko leivinpaperin vaan tavallan sisään vuokaan, siten että paperi jäi myös reunoille pystyyn?
Kiitos reseptistä, mä tein synttäreilleni ja menestyksekäs oli!
Se mikä oli jännä oli että ei mulla marenki vaan tummunu yhtään!
Riina-Maija:
Oho, kommenttisi on jäänyt huomaamatta! Mutta painoin vain pohjalle, sen jälkeen kiinnitin reunat. : )
Anonyymi: Jes, kiva kuulla! Ja tuo marenkijuttu... riippuu varmasti uunista tai siitä, miten kovaksi vatkattua marenki on!
Hei ja kiitos herkullisesta blogista! Osaisitko neuvoa, miten pähkinärouheen voisi tässä kakussa korvata? Juhlavieraissa pähkinäallergiaa...
Reetta
Helloillamme:
Hei, ja vastaukseni tulee kyllä auttamattoman myöhään, mutta en suosittelisi korvaamaan hasselpähkinäkakussa pähkinöitä muilla kuin mantelirouheella. Varmaan pähkinäallergikko on mantelillekin allerginen? Rakenne muuttuu kovasti jos jättää pähkinät pois. : (
Lähetä kommentti