lauantai 10. maaliskuuta 2012

Valkosuklaiset maapähkinävoikeksit


Tänä viikonloppuna karkkihammasta kolotti niin kovasti, että oli pakko leipoa jotakin amerikkalaistyylistä, ja tällaiseen tarkoitukseen Lovin' from the Oven -blogi on paras reseptien lähde. Tuolla blogissa on aivan kadehdittavan laaja reseptikokoelma kunnon amerikkalaistyylisiä keksejä, tällä kertaa päädyin tähän ohjeeseen. Määriä olen muutellut desimitoille sopivaksi. Kahden keksin syömisen jälkeen tuli sellainen olo, etten koskaan enää halua sokeria... Paitsi että jotenkin kummasti nuo keksit ovat kadonneet illan mittaan.

Valkosuklaiset maapähkinävoikeksit (n. 36 kpl)

    3 dl vehnäjauhoja
    3/4 tl ruokasoodaa
    1/2 tl leivinjauhetta
    1/4 tl suolaa
    113 g (suolatonta) voita
    2 1/2 dl maapähkinävoita
    1,8 dl sokeria
    1/2 dl fariinisokeria
    1 muna
    1 rkl maitoa
    (2 tl vaniljauutetta)
    200 g valkosuklaata rouhittuna


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola, jätä sivuun.
Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi, maapähkinävoi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää muna, maito ja vaniljauute. Sekoita kuivat aineet vähitellen joukkoon, kääntele lopuksi rouhittu valkosuklaa sekaan.
Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia leivinpaperille, noin 12 kpl/pelti. Paista n. 10-12 minuutin ajan uunissa. Anna jäähtyä minuutin verran pellillä, siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Vinkkejä:
-Keksit saattavat näyttää kymmenen minuutin paistamisen jälkeen raaoilta, mutta ne kyllä jämäköityvät jäähtyessään. Itse pidin keksejä kyllä minuutin liian kauan, pahus!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

käytitkö näissä sokeritonta maapähkinävoita?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Minulla on Skippy-merkkistä, johon on pikkuisen lisätty sokeria (sokeria kaiken kaikkiaan 9g/100g, kun sokeroimattomassa on n. 6g/100g). Eli aika sama kumpaa käyttää, kunhan ei käytä mitään reilusti sokeroitua. : )