Ostin kaupasta vähän aikaa sitten söpöjä minivaahtokarkkeja, ja olen koko ajan yrittänyt miettiä, mitä voisin niistä leipoa. Olen seikkaillut amerikkalaisilla reseptisivustoilla, joissa minivaahtokarkkeja on käytetty lähinnä rocky road -patukoissa ja kaikissa muissa ällömakeissa jälkiruuissa, mutta itse halusin käyttää vaahtokarkkeja raikkaamassa yhdistelmässä. Vaahtokarkit toimivatkin yllättävän hyvin jälkiruokarahkassa, jonka summittaisen "ohjeen" voisin jakaa. Vaahtokarkit sopivat kyllä varmasti kaikkiin muihinkin raikkaisiin jälkiruokiin tuomaan mukavaa makeutta ja rakennetta.
Vaahtokarkkimaljat (4 pientä annosta)
500 g maitorahkaa
1/2 dl vadelmamehua
1 dl tuoreita vadelmia
1 dl minivaahtokarkkeja
kookoshiutaleita/tomusokeria
Sekoita vadelmamehu maitorahkaan. Jaa neljän jälkiruokamaljan pohjalle sopiva määrä rahkaa, ripottele päälle osa vadelmista ja vaahtokarkeista. Jaa päälle loput rahkasta ja ripottele loput vadelmat ja vaahtokarkit päälle, koristele tomusokerilla tai kookoshiutaleilla.
Suosittelen kokeilemaan vaahtokarkkeja myös kaakossa, ne pehmenevät ihanasti kuumassa.
4 kommenttia :
Kokeilin muuten noita sun taannoin testaamias Nanaimo-paloja. Superherkkua pieninä annoksina ;). Suurkiitos reseptistä!
vähän hassua mutta: http://my-excuse-to-breathe.blogspot.com/2012/03/maanantai-liebster.html
Olen ilmeisesti samalla asialla kuin edellinenkin kiroittaja, eli halusin jakaa tunnustuksen, löytyy blogistani se. Ihania reseptejä aina täällä! <3
Anonyymi: Kiva jos tykkäsit, joo ei sitä voimössöä voi liikaa syödä kerralla!
Anni ja Gitta: Kiitos tunnustuksista. <3
Lähetä kommentti