lauantai 3. maaliskuuta 2012

Siken maailman paras suklaakakku


Olemme äitini kanssa molemmat tykänneet aina kovasti Sikke Sumarista ja erityisesti tämän Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta, jossa jokainen ohje vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Tänään äitini leipoi (minun pienellä avustuksellani) Siken maailman parhaaksi tituleerattua suklaakakkua, ja ajattelin julkaista ohjeen täälläkin, koska kaikki maistelijat tykkäsivät kakusta kovasti. Helpompaa kakkua saa sitä paitsi hakea, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Maailman paras suklaakakku (Sikke Sumari)

    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl suolaa
    2 dl kaakaojauhetta
    3,2 dl sokeria
    2 dl fariinisokeria
    3 dl (n. 150 g) tummaa suklaata rouhittuna
    2 dl sulatettua voita
    4 munaa
    1 dl espressokahvia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita yhdessä kulhossa keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe, sokeri, fariinisokeri ja suklaarouhe) ja toisessa kulhossa märät aineet, yhdistä sitten kuivat aineet märkiin. Kaada irtopohjaiseen, n. 24-senttiseen vuokaan ja paista n. 30 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta sisältä vielä kostea. Tarjoile esimerkiksi marjojen ja jäätelön kera.

Vinkkejä:
-Jos sinulla ei ole espressokeitintä, keitä kahvinkeittimellä vahvaa kahvia.
-Käytä mielellään tummaa suklaata, meillä oli 86-prosenttista.
-Jätimme sokerista yhden desin pois, ja voit tehdä saman mikäli et pidä liian makeasta.
-Tarkkaile paistoaikaa, esimerkiksi puutikku on hyvä väline. Kun työnnät puutikun kakun keskelle, tikkuun ei pitäisi jäädä muuta kuin hieman taikinaa. Meillä paistoaikaa täytyi pidentään n. 40 minuuttiin.

26 kommenttia :

Bette kirjoitti...

NAM!

anskusiili kirjoitti...

Bette, oli kyllä hy-vää! : )

Gitta kirjoitti...

Tätä suklaakakkua täytyy kokeilla joku kerta :) Itse vaan en tykkää kahvista niin täytyy vähän soveltaa..

Munkin mielestä Sikke on aivan ihana, etenkin tässä sen uudessa ohjelmassa! :D Se on jotenkin niin aito, eikä sitä näytä pienet virheet haittaavan :)

anskusiili kirjoitti...

Gitta: Kannattaa kokeilla, kahvi ei edes kauhesti maistunut, mutta sen voi helposti vaikka maidolla korvata. : ) Ja jep, Sikke on niin symppis!

Gitta kirjoitti...

Joo, täytyy kokeilla vaikkapa maidolla tai sitten laitan hieman vadelmia myös :) Tai sit repäsen ja laitan tilkan myös kahvia, pieninä määrinä se vois toimia :)

On muuten tosi kiva huomata, että muutkin mun ikäset on vähän hurahtanu leipomiseen! :D

Heidi kirjoitti...

Itselläni on keliakia, mutta onneksi voin koklata tätä reseptiä gluteenittomona! :P YAM!

xx Heidi

searchingforLBD.blogspot.com

anskusiili kirjoitti...

Heidi: Niinpä, varmasti maistuu niinkin. : )

Anonyymi kirjoitti...

Oliko hyvää seuraavana päivänä? Meinasin tehdä etukäteen juhliin...

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Kyllä! Yleensä tällainen suklaakakku vain muuttuu muhevammaksi jääkaapissa.

Melody kirjoitti...

Jee, nyt löysin taas tämän ohjeen! Pitää tehdä uudelleen tätä ihanaa suklaakakkua! Kiitos ohjeesta sinulle.:)

Anonyymi kirjoitti...

eikö kananmunia tarvitse vatkata ollenkaan?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Ei, rakenne vain rikki. : ) Superhelppoa!

Anonyymi kirjoitti...

Onko kaakaojauhe tummaa vai vaaleaa?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Tummaa! Kaakaojuomajauhetta ei varmaan koskaan käytetä leivonnassa, en itse ainkaan. : )

DanC kirjoitti...

Tein tänään ja aivan loistava kakku. Pehmeä sisältä, paistoin vajaa 30 min. Laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa joten ei ole niin makea. Tarjolle laitoin vadelmien ja vaniljakastikkeen kanssa. Kts. kuva http://twitter.com/DanXC84/status/305011452413112320/photo/1

anskusiili kirjoitti...

DanC: Jes, hyvältä näyttää! Näin tuju kakku melkein tarvitsee jotain kirpeää, esimerkiksi juuri vadelmia. : )

DanC kirjoitti...

Moi vielä. Kahvia en laittanut kun en kahvia juo enkä jaksanut keittää :). Sen sijaan pistin pienen lorauksen Amarettoa. Mutta ei todellakaan välttämätöntä laittaa mitään.

Ei jää ainoaksi kerraksi tämän suklaakakun tekeminen.

Jos joskus haluat tehdä helppoa jälkiruokaa niin eräänlainen "zuppa inglese" ei vaadi mitään kokkaamista sinänsä. Varsinkin kesällä ihan kiva jälkiruoka. Leikkaa yksi torttupohja noin 3-4 cm paloiksi, kostuta kevyesti esim. vadelmamehulla tms. Palojen päälle vaniljakastiketta (itse teen sen nopeasti yhdestä purkillisesta valmisvaniljakastiketta vaahdotettuna :( ), pussillinen vadelmia ja sopivasti valkosuklaarouhetta. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa niin että kakkupohjapalat imevät vaniljakastiketta. Päälle voi vatkata vähän kermaa ennen tarjoilua.

Anonyymi kirjoitti...

Itse paistoin liian kauan, kun hammastikku oli ihan taikinassa puolentunnin kohdalla, mutta viisi minuuttia myöhemmin oli jo liian kypsää :/ Ei auta muuta kuin tehdä uus kakku joku toinen päivä :P

anskusiili kirjoitti...

DanC: Kiitoksia hyvästä jälkkärivinkistä! On kyllä joskus ravintolassa tullut otettua zuppa inglese -tapaista jälkiruokaa. : )

Anonyymi: Höh, harmi että uunit ovat aina vähän yksilöllisiä ja parhaaseen lopputulokseen pääsee yleensä vasta parin kokeilun jälkeen. Toivottavasti liian kypsä kakku tulee silti tuhottua!

Sonja (: kirjoitti...

Moi! aion tehä ton kakun monelle siitä oikein riittää ton kakku verran ja oon 14v tykkään leipoo

Sonja (: kirjoitti...

oon kyl aika nuori mut tykkään :) tehä kaikkea ja leipoa tietysti pikkuveljelläni oli eilen synttärit ja tekee mieli tehä kakku (::::::::::

Sonja (: kirjoitti...

pliis pakko tehä tänää kakku nii voiko joku sanoo monta hengelle tos kakusta tulee

Sonja (: kirjoitti...

tein taikinan jo ja se taikina pelkästäänkin oli jo hyvää miltäköhän maistuu kakku kun tulee uunista.

Sonja (: kirjoitti...

ei tullu hyvä kakku luulin sitä paremmaks oon mä parempii ki syönyt paljon sori vaa tää oli ihan hunommasta päästä eikä kukaan ees tykänny siitä ku tarjosin en tee tätä kyl enää ikinä tätä kakkua

anskusiili kirjoitti...

Sonja: Voi harmi ettei onnistunut tai muuten vaan kakku maistunut, itse tykkään tästä kyllä. :) Eikä tarvitse anteeksi pyytää, kun ei ole minun ohjeeni vaan Sikke Sumarin!

DanC kirjoitti...

Tänään tehdään uudelleen tätä suklaakakkua