Appelsiinilla ja vaniljalla maustettu uunipuuro (n. 6 annosta)
- 1 dl puuroriisiä
1/4 dl sokeria
5 dl kevytmaitoa
4 dl kevytkermaa (kuohukermalla tulee liian raskasta)
1/2-1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 vaniljatangon siemenet
pari nokaretta voita
Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen.
Kiehauta kattilassa sokeri, kerma, pestyn appelsiinin raastettu kuori ja vanilja. Lisää riisi ja sokeri, sekoita joukkoon. Kaada seos lasagnevuoan kokoiseen uunivuokaan ja tipauta päälle pari nokaretta voita. Paista uunissa n. 1 h 30 minuuttia. Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa ja anna puuron pinnalle sen jälkeen paistua kultainen pinta. Puuro on valmista, kun siinä ei enää kauheasti lillu nestettä.
Vinkkejä:
-Kannattaa ostaa luomuappelsiinia, kun kuoriosaa käytetään ruoanlaitossa. Tulee vähemmän myrkkyjä, muista silti pestä kunnolla!
2 kommenttia :
Oi nam <3 Näin iteki riisifruttien ystävänä voisin tätä kokeilla! Näyttää ainaki hyvälle ja voin kuvitella sen tuoksun mikä valtaa kämpän kun ottaa ton pois uunista :P
Luru kannattaa tehdä, itse tykästyin! Tuosta tulee iso annos, ihan parasta aamupalalla. : ))
Lähetä kommentti