tiistai 27. maaliskuuta 2012

Appelsiinilla ja vaniljalla maustettu uunipuuro

Rakastan riisipuuroa, keitettyä sekä uunissa kypsytettyä. Tyydytän riisinhimoani ostamalla silloin tällöin kaupasta Riisifrutteja (enkä edes syö sitä hilloa), ja halusin itsekin kokeilla tehdä riisistä makeaa lohtujälkiruokaa. Kuten muutkin lohturuoat, uunipuuro on ruman näköistä, mutta niin ihanan lämmittävää ja, no, lohduttavaa.

Appelsiinilla ja vaniljalla maustettu uunipuuro (n. 6 annosta)

    1 dl puuroriisiä
    1/4 dl sokeria
    5 dl kevytmaitoa
    4 dl kevytkermaa (kuohukermalla tulee liian raskasta)
    1/2-1 appelsiinin raastettu kuori
    1/2 vaniljatangon siemenet
    pari nokaretta voita


Laita uuni lämpenemään 140 asteeseen.
Kiehauta kattilassa sokeri, kerma, pestyn appelsiinin raastettu kuori ja vanilja. Lisää riisi ja sokeri, sekoita joukkoon. Kaada seos lasagnevuoan kokoiseen uunivuokaan ja tipauta päälle pari nokaretta voita. Paista uunissa n. 1 h 30 minuuttia. Sekoita puuroa paiston alkuvaiheessa ja anna puuron pinnalle sen jälkeen paistua kultainen pinta. Puuro on valmista, kun siinä ei enää kauheasti lillu nestettä.

Vinkkejä:
-Kannattaa ostaa luomuappelsiinia, kun kuoriosaa käytetään ruoanlaitossa. Tulee vähemmän myrkkyjä, muista silti pestä kunnolla!

2 kommenttia :

Luru kirjoitti...

Oi nam <3 Näin iteki riisifruttien ystävänä voisin tätä kokeilla! Näyttää ainaki hyvälle ja voin kuvitella sen tuoksun mikä valtaa kämpän kun ottaa ton pois uunista :P

anskusiili kirjoitti...

Luru kannattaa tehdä, itse tykästyin! Tuosta tulee iso annos, ihan parasta aamupalalla. : ))