perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mokkakääretorttu

Sain tällä kertaa leivonta-apua, kun ilmoitin tekeväni herran kauan toivomaa suklaista kääretorttua, jossa on kahvin makua. Jos kyseinen herra saisi päättää, leipoisin aina jotakin todella suklaapitoista, kun taas itse tykkään enemmän suklaasta suklaana. Kahvin ja suklaan yhdistelmä kuitenkin toimii, varsinkin kun on maailman paras Bialetti-pannu käytössä. Tällä pannulla on sellainen ikävä vaikutus, että suodatinkahvi ei enää maistukan niin hyvälle.

Mokkakääretorttu

    Taikina:
    4 munaa
    1 1/2 dl sokeria
    1 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl perunajauhoja
    1/2 dl kaakaojauhetta
    1 tl leivinjauhetta
    1 rkl espressoa / vahvaa kahvia

    Täyte:
    2 dl vispikermaa
    1 1/2 dl tomusokeria
    1 rkl espressoa / vahvaa kahvia
    (tummaa suklaata rouhittuna)


Keitä ensin kahvi ja laita jäähtymään.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi (noin minuutin ajan sähkövatkaimella) ja lisää sitten sokeri, vatkaa kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykähköä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon, kääntele varovaisesti. Lisää jäähtynyt kahvi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunissa n. 7 minuutin ajan. Valmista sillä aikaa täyte vatkaamalla kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon loput aineet.
Kumoa paistunut, vielä hieman lämmin torttulevy leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria. Irrota leivinpaperista. Levitä päälle täyte ja kääri tiukalle rullalle, laita kylmään maustumaan.

Vinkkejä:
-Kun kaadat taikinan uuninpellille, muotoile siitä enemmänkin suorakulmio kuin neliö.

Ei kommentteja :