Mokkakääretorttu
- Taikina:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl espressoa / vahvaa kahvia
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1 rkl espressoa / vahvaa kahvia
(tummaa suklaata rouhittuna)
Keitä ensin kahvi ja laita jäähtymään.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi (noin minuutin ajan sähkövatkaimella) ja lisää sitten sokeri, vatkaa kunnes vaahto on vaaleaa ja jäykähköä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon, kääntele varovaisesti. Lisää jäähtynyt kahvi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunissa n. 7 minuutin ajan. Valmista sillä aikaa täyte vatkaamalla kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon loput aineet.
Kumoa paistunut, vielä hieman lämmin torttulevy leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria. Irrota leivinpaperista. Levitä päälle täyte ja kääri tiukalle rullalle, laita kylmään maustumaan.
Vinkkejä:
-Kun kaadat taikinan uuninpellille, muotoile siitä enemmänkin suorakulmio kuin neliö.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti