Aprikoosi-valkosuklaakaurakeksit (48 kpl)
- 3,6 dl vehnäjauhoja
3,6 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinsoodaa
226 g voita
1/2 dl sokeria
2,4 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
(1 tl vaniljauutetta)
2 munaa
230 g valkosuklaata
200 g kuivattuja aprikooseja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet ja sooda. Toisessa kulhossa vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää joukkoon suola ja vaniljauute. Yhdistä jauhoseos voi-sokerivaahtoon, kääntele nopeasti sekaisin. Juuri ennen kuin aineet ovat sekoittuneet, lisää karkeasti pilkottu valkosuklaa ja aprikoosit. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja lado leivinpaperille, älä litistä keksejä. Paista uunissa 14-16 minuutin ajan, kunnes keksit ovat reunoilta saaneet väriä mutta ovat keskeltä vielä pehmeitä. Anna jäähtyä ritilällä.
Vinkkejä:
-Suosittelen annoksen puolittamista, keksejä tulee muuten ihan kauheasti.
-Jätä paljon kohoamisvaraa, vähintään pari senttiä suuntaansa.
3 kommenttia :
Nam, nämä kuulostavat herkullisilta!
Nami nami, hyvä resepti!
Blogisi näyttää hyvältä, sinulla on kauniita kuvia :)
Hovkonditorn: Herkullisia olivat kyllä. Hieno uusi profiilikuva!
Piparipulla: Kiitoksia, omasikin vaikuttaa kivalta! : )
Lähetä kommentti