Mangosemifreddo (8 reilua annosta)
- 4 munaa
2 dl kermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl sokeria
1 limen raastettu kuori
2 dl mangososetta
Erottele keltuaiset ja valkuaiset keskenään, vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokerista valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi eri kulhossa. Vielä yhdessä kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita sen joukkoon jogurtti, limetin raastettu kuori ja mangosose. Kääntele seos keltuaisvaahtoon, lisää joukkoon varovaisesti lopuksi myös valkuaisvaahto. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan (omani on n. 25 senttiä pitkä ja 10 senttiä korkea) ja anna jähmettyä pakastimessa n. 3-4 tuntia.
Vinkkejä:
-Jos pakastat semifreddoa yön yli, ota se ennen tarjoilua hetkeksi jääkaappiin pehmenemään.
2 kommenttia :
Näyttää herkulta.
Saga: Hyvin se tuolta pakastimesta hävisikin!
Lähetä kommentti