Suklaa-vadelmapavlova (n. 10 annosta)
- Marenki:
6 valkuaista
300 g (n. 3 1/2 dl) sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl balsamiviinietikkaa
50 g tummaa suklaata
Päälle:
5 dl kermavaahtoa
500 g vadelmia
2-3 rkl suklaarouhetta
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Vaahdota valkuaisia puhtaassa ja kuivassa astiassa kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä kumpuja. Lisää sokeri joukkoon lusikallinen kerrallaan ja vatkaa samalla. Valmis marenki on valkoista ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja kääntele joukkoon lisäksi balsamiviinietikka ja rouhittu tumma suklaa.
Kaada marenki leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Muotoile halkaisijaltaan noin 23-senttinen keko, sivele päältä ja sivuilta sileäksi. Nosta uuniin ja laske lämpötila 150 asteeseen. Paista n. 1h -1h 15 min, kunnes marenki on päältä rapeaa mutta sisältä sitkoisaa. Sammuta uuni ja jätä ovi raolleen, anna marengin jäähtyä uunissa kokonaan.
Ennen tarjoilua vaahdota kermavaahto ja rouhi suklaa, sivele vaahto marengin päälle ja koristele suklaalla ja vadelmilla.
Vinkkejä:
-Kestävin valkuaisvaahto muodostuu huoneenlämpöisistä valkuaisista.
-Puolikas ohje riittää hyvin, ellei syöjiä ole paljon. Omasta pavlovastani tuli niin valtava, että se piti kuljettaa juhlapaikalle uuninpellillä...
5 kommenttia :
Voi, tämä on ihanaa! Ja sopii yhtä hyvin kesään kuin talveenkin, tällä reseptillä on nimittäin juhlittu menestyksekkäästi jo muutamat kesäsynttärit. :)
Oi nam! Näyttää ja kuulostaa super herkulliselta :-)
Kardemumma: Niin onkin! Ja meillä kaikki ihastuivat tähän, jää varmasti vakioresepteihin. : )
MIMOSA: Vannon että siltä maistuikin!
:)..Ja mä en ole nähnyt mitään näin herkullista blogia kuin sulla <3 ;) Suklaa-vadelmapavlova mulle heti tähän yksinäiseen lauantai-iltaan!
Susanna Aleksandra: Haha! <3
Lähetä kommentti