Ohje on Maku.fi-sivulta.
Piparipullat (n. 15 kpl)
- 2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa (1 pss kuivahiivaa)
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 muna
3/4 tl suolaa
7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
500 g kaupan piparitaikinaa
Voiteluun:
1/2 muna
(Pinnalle:
1 1/2 dl
tomusokeria
2 tl vettä)
Ota piparitaikina huoneenlämpöön ajoissa.
Lämmitä hiiva kädenlämpöiseksi (tai lämpöisemmäksi jos käytät kuivahiivaa), liota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, puolikas muna ja suola. Alusta puuhaarukalla osa jauhoista joukkoon, vaivaa loput joukkoon käsin. Lisää vaivauksen loppuvaiheilla voi joukkoon. Anna pullan kohota lämpimässä liinan alla puolisen tuntia.
Kauli kohonnut taikina noin sentin paksuiseksi suorakaiteeksi, kauli piparitaikina samankokoiseksi ja aseta pullataikinan päälle. Rullaa tiukasti rullalle pituussuunnassa ja leikkaa pötköstä parin sentin paloja. Aseta pullat joko sellaisinaan leivinpaperille tai muffinivuokiin kohoamaan. Anna kohota parisenkymmentä minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja paista uunissa n. 15 minuutin ajan. Tee kuorrutus sekoittamalla vesi tomusokeriin, valuta jäähtyneiden pullien päälle.
Vinkkejä:
-Mielestäni paras kohotuspaikka on mikro, joka on hieman lämmin ja takuulla vedoton paikka pullalle kohota.
4 kommenttia :
Ihanan herkullisen näköisiä ja varmasti myös yhtä hyviä :) joulu <3
Tämmöiset on minulta ihan unohtuneet! Viime joulun alla tein piparipullia ja olivat kyllä hyviä. Kiitos muistutuksesta Anskuliini!
toivottavasti huomaat vielä mun kommentin tuossa cupcakes-postauksessa.. :)
Tärpätti: Oli kyllä hyvää, mikäs tuoretta pulla parempaa olisikaan. : )
Kotiharmi: Ja eikun leipomaan!
Lähetä kommentti