Piparitryffelit (n. 20 kpl)
- 250 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa
muutama neilikankukka
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
ripaus kuivattua inkivääriä
kaakaojauhetta
Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi, kaada astiaan odottamaan.
Kiehauta kerma ja hunaja mausteiden kanssa kattilassa, siivilöi suklaarouheen päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi massaksi. Lusikoi joko kaakaojauhoilla hunnutettuihin karkkimuotteihin tai pieneen (n. 15x20cm) vuokaan jähmettymään. Laita kylmään yön ajaksi. Jos käytit vuokaa, leikkaa pieniksi kuutioiksi ja kierittele kaakaojauheessa. Jos käytit karkkivuokia, ripottele kaakaota tryffeleiden päälle. Säilytä kylmässä, ilmatiiviissä astiassa.
Vinkkejä:
-Voit lisätä sekaan myös pähkinärouhetta tai mitä ikinä mieleesi juolahtaakaan.
-Jos haluat oikaista mausteissa, osta kaupasta valmista piparimausteseosta.
1 kommentti :
Olen itse samoissa mietteissä. Fudgea, tryffeleitä sekä palloiksi pyöritettynä, että karkkivuoissa... Odotan mielenkiinnolla kokeiluitasi :)
Lähetä kommentti