sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Piparitryffelit

Aion tänäkin vuonna tehdä paljon herkkuja lahjaksi, ja mikäpäs sen mukavempaa kuin testailla karkkireseptejä pitkin marras- ja joulukuuta. Luultavasti suurin osa hyväksi havaituista resepteistä päätyy tänne, ja toivottavasti joku muukin intoutuu tekemään karkki- tai keksilahjoja tänä jouluna.

Piparitryffelit (n. 20 kpl)

    250 g tummaa suklaata
    1 dl kuohukermaa
    1 tl hunajaa
    muutama neilikankukka
    ripaus kanelia
    ripaus kardemummaa
    ripaus kuivattua inkivääriä

    kaakaojauhetta

Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi, kaada astiaan odottamaan.
Kiehauta kerma ja hunaja mausteiden kanssa kattilassa, siivilöi suklaarouheen päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi massaksi. Lusikoi joko kaakaojauhoilla hunnutettuihin karkkimuotteihin tai pieneen (n. 15x20cm) vuokaan jähmettymään. Laita kylmään yön ajaksi. Jos käytit vuokaa, leikkaa pieniksi kuutioiksi ja kierittele kaakaojauheessa. Jos käytit karkkivuokia, ripottele kaakaota tryffeleiden päälle. Säilytä kylmässä, ilmatiiviissä astiassa.

Vinkkejä:
-Voit lisätä sekaan myös pähkinärouhetta tai mitä ikinä mieleesi juolahtaakaan.
-Jos haluat oikaista mausteissa, osta kaupasta valmista piparimausteseosta.

1 kommentti :

Heidi kirjoitti...

Olen itse samoissa mietteissä. Fudgea, tryffeleitä sekä palloiksi pyöritettynä, että karkkivuoissa... Odotan mielenkiinnolla kokeiluitasi :)