maanantai 24. lokakuuta 2011

Suklainen banaanileipä (Reilu)

Reilun kaupan viikon kunniaksi minut haastettiin loihtimaan jotakin hyvää Reilun kaupan tuotteista. Tehtävä ei ole vaikea, koska meillä on kotona aina yllättävän paljon tuolla Fairtrade-lätkällä varustettuja tuotteita.

Banaanileipä on amerikkalainen leipomusklassikko, johon saa kivasti vaihtelua vaikka tummalla suklaalla. Viimeksi kokeilin kanelilla maustettua banaanileipää. Pehmeä banaanileipä on ihanaa aamiaisella vaikka sellaisenaan, ja yleensä pakastan puolet nautittavaksi vaikka viikonloppuaamuna, jolloin ei jaksa leipoa. Banaanileipähän ei muuten ole leipää nähnytkään, vaan muistuttaa koostumukseltaan hieman muffinsia. Kukapa sitä nyt leivoksia söisi aamupalaksi, mutta leipää kyllä...

Suklainen banaanileipä (1 leipävuoallinen)

    50 g voita
    3 kypsää Reilun kaupan banaania
    1 muna
    1 1/2 dl sokeria
    1/2 dl Reilun kaupan ruokokidesokeria
    1 tl Reilun kaupan vaniljasokeria
    1 tl soodaa
    1 1/2 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl Reilun kaupan kaakaojauhetta
    100 g Reilun kaupan tummaa suklaata


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele ja jauhota 1,5-litrainen leipävuoka. Sulata voi, muussaa banaanit. Sekoita keskenään margariini, banaani, muna ja sokerit. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja kaakaojauhe. Rouhi tumma suklaa karkeasti. Lisää jauhoseos märkiin aineisiin, käätele hieman ja lisää suklaarouhe. Älä sekoita yhtään enempää kuin on tarvis. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 50-60 minuutin ajan. Testaa kypsyyttä puutikulla, mutta älä paista leipää liian kuivaksi.

Vinkkejä:
-Ruokokidesokerin voi korvata jollakin muulla tummalla sokerilla.



Tässä vielä muutamia vakilemppareitani Reilun kaupan tuoteperheestä:



Pirkan vihreä persikka-passiohedelmätee on yksi suosikkiteeni, jossa on hinta ja maku kohdallaan. Kuva täältä.



Hunajani pitää olla juoksevaa, sillä laitan sitä teen lisäksi luonnonjogurtin sekaan. Purkki on todella kätevä, joten ostan tätä aina uudelleen. Kuva täältä.



Tätä sokeria olen käyttänyt mm. créme brûlèen pinnalla ja muissakin leivoksissa, jos haluan hieman enemmän makua ja väriä. Suosittelen! Kuva täältä.



Kaakaojauhe on ehdoton leivontakaapissa, ja tämä on vielä lisäksi luomuakin! Kuva täältä.

3 kommenttia :

Salla kirjoitti...

Reilun kaupan hunaja on muuten hyvä juttu - mutta mitä hunajaan tulee, minusta on mukavampaa ostaa lähiseutujen pienyrittäjien tuotteita! Niitäkin löytyy juoksevana. :)

anskusiili kirjoitti...

Niin tietysti, kaikki mitä saa kotimaisena on turha raahata kauempaa. Enpä ole vielä juoksevaa, kotimaista hunajaa nähnyt, pitää ilmeisesti pitää silmät auki ensi kerralla! Kiitos vinkistä. : )

Salla kirjoitti...

Itse olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin Lähihunaja on saanut tuotteita myyntiin isoihin ketjuihin. Ensin en edes älynnyt, että Lähihunaja on tosiaan lähihunajaa, kun purkit ovat samanlaisia Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Pirkanmaalla Lähihunajan tuottajia on näköjään neljä. Mainintoja juoksevasta hunajasta (puristepulloista) ei löydy mistään, ei edes sellaisilta tuottajilta, joiden valikoimassa tiedän sitä olevan, aika rasittavaa.