Itämainen kurpitsakeitto (6 annosta)
- 1 1/2 kg kurpitsaa (paino kuorittuna)
öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 cm pala inkivääriä
3-4 rkl currytahnaa
400 ml kookosmaitoa
vajaa 1 l vettä
suolaa
mustapippuria
1 limen mehu
tuoretta chiliä pinnalle
Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja koverra siemenet lusikalla pois. Koverra kurpitsan hedelmäliha veistä ja lusikkaa apunasi käyttäen.
Leikkaa hedelmälihaa pienemmäksi ja kuumemma öljy suuressa kattilassa. Silppua sipuli, lisää kurpitsa ja sipuli kattilaan paistumaan. Lisää currytahna ja inkivääri, anna kurpitsan pehmetä hieman. Lisää sitten kookosmaito ja vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Keitä n. 10 minuutin ajan. Lisää loput mausteet ja tarjoile chiliviipaleiden kera.
Vinkkejä:
-Jos haluat käyttää kurpitsan kunnolla hyödyksi, tee siitä jack-o'-lantern -lyhty. Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja koverra varovaisesti rikkomatta kuorta. Koverra pienellä terävällä veitsellä silmät ja suu pois, kannattaa ehkä ensin kynällä hahmotella kurpitsan pintaan. Laita kynttilä sisään.
2 kommenttia :
teitkö ton kurpitsalyhdynkin ite? :-D
Ihana uus banneri♥
Hahah, tein! Eikös se jo näy noista hieman haparoivista jäljistä?
Voi kiitos. <3 Se on väliaikaisesti siinä, kunnes saan otettua juuri sellaisen kuvan kuin haluan. Tajusin ettei minulla ollut banneria!
Lähetä kommentti