keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Banaanileipä kanelikierteellä

Olen jotenkin aivan hurahtanut amerikkalaisiin herkkuihin: maapähkinävoihin, vaahtokarkkeihin ja nyt banaanileipään. Leipä on harhaanjohtava nimitys, tämä on kuin kuivakakku. Mutta ehdottomasti kostea ja kuohkea ja ihana...
Tätä on myös helppo valmistaa, koska aineet ovat hyvin perustavaraa ja aineet suunnilleen vain sekoitetaan yhteen. Ohjeen löysin täältä, katsokaapa tuolta nuo keksiohjevalikoimat!

Banaanileipä kanelikierteellä

    Taikina:
    n. 50 g voita/margariinia
    3 kypsää banaania
    1 muna
    3/4 cup (1.8 dl) sokeria
    1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
    1 tl soodaa
    ripaus suolaa
    1 1/2 cups (3.6 dl) vehnäjauhoja

    Kaneliosuus:
    1/3 cup (0.8 dl) sokeria
    1 rkl kanelia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata margariini/voi. Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon sulatettu margariini, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Ripottele päälle suola ja sooda. Lisää vehnäjauhot joukkoon varovaisesti sekoittaen. Varo ylisekoittamista, jolloin koostumuksesta ei välttämättä tule niin kuohkeaa.
Voitele ja jauhota leipävuoka, kaada puolet taikinasta vuokaan. Sekoita keskenään kaneli ja sokeri, kaada vähän yli puolet seoksesta taikinan päälle. Lisää päälle loput taikinasta ja ripottele kaneli-sokeriseosta vielä päällekin.
Paista uunissa n. 50-60 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Yleensä banaanileipään laitetaan myös pähkinärouhetta. Esimerkiksi hasselpähkinä ja pekaanipähkinä toimisivat tässä hyvin.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

herkutteletko sä usein ? :) ainiin ja käytätkö leivonnassa ja ruoanlaitossa kevyttuotteita? Ainiin ja mikä on sun lempiruoka?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Voi herkuttelen, koska melkein aina on leipomuksia kaapissa. : ) Tosin mitään herkkuja en osta kaupasta muuta kuin viikonloppuisin. Liikun viitisen kertaa viikossa, niin en ainakaan vielä ole päässyt lihoamaan.

En yleensä tykkää kevyttuotteista, mutta jotkut kevyttuotteet tosin saavat minunkin hyväksynnän (esimerkiksi Flora Vanilla ja Philadelphia Light ovat mainioita).

Lempiruokia on monia, mutta tykkään lohesta kaikilla tavoilla valmistettuna ja kasviskeitoista. : )