Ohjeeseen siis. Devil's food -nimike leivonnaisten yhteydessä viittaa yleensä siihen, että leivokset sisältävät järkyttävän määrän suklaata (kaakaojauhetta yleensä). Alun perin nimitys tulee kuitenkin varmaankin siitä, että devil's food -kakku on suklainen versio perinteisestä angel food -kakusta.
Ohjeen otin Muffinsikirjasta, joka on kovin kauniisti taitettu ja täynnä kokeilemisen arvoisia ohjeita. Ainoastaan muffini-sanan kirjoitusasusta olen eri mieltä kirjan tekijän kanssa. Tuntuu hassulta sanoa muffins(s)it, ihan kuin siinä olisi tuplamonikko.
Devil's food muffinit (12 kpl)
- Muffinit:
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl sokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl rypsiöljyä
2 munaa
130 g tummaa suklaata
Kuorrutus:
60 g huoneenlämpöistä voita
1 pkt (500 g) tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, munat, jogurtti ja öljy. Rouhi suklaa. Lisää märät aineet kuiviin aineisiin, sekoita joukkoon suklaarouhe. Lusikoi 12-koloiseen muffinivuokaan (käytä koloissa paperisia muotteja) ja paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään, varmista että tuorejuusto ja voi ovat pehmeitä. Pursota tai sivele jäähtyneiden muffinien päälle.
Vinkkejä:
-Voit oikaista kuorrutteessa ostamalla purkin Betty Crocker -nimistä suklaakuorrutetta, itse olen nähnyt tätä ainakin K-kaupoissa (huokeaan hintaan).
-Älä vatkaa muffinitaikinaa yhtään liikaa, vain niin että aineet sekoittuvat juuri ja juuri.
Yhteen muffiniin pursotin kuorrutteen, mutta tulos ei ollutkaan ihan niin söpö (koirankakkamielleyhtymä).
5 kommenttia :
Oli ihan törkeen hyviä!!! ♥ kiitos maistiaisista
Näyttääpä täydellisilta suklaanhimon taltuttajilta. Ja tuo viimeinen kuva on aivan mielettömän herkullinen!
Tiina: Minä en suoraan sanottuna edes pystynyt syömään noin suklaisia tapauksia, sain onneksi annettua ne eteenpäin suklaan suuremmille ystäville. Voi kiitos!
Heips anskusiili, sopiiko että linkitän sinun blogisi omaaan kirjoitukseeni, kun sivuiltasi tämän ohjeen bongasin? Ajattelin, että olisi mukava mainita myös ohjeen alkuperä..
http://customcakes.vuodatus.net/
Ekmanska: Heippa, saa aivan vapaasti linkkailla! : )
Lähetä kommentti