perjantai 30. syyskuuta 2011

Devil's food -muffinit

Anteeksi vain hiljaiseloni, olen nimittäin tänä syksynä aloittanut yliopisto-opintoni ja saan vihdoinkin opiskella haluamaani ainetta. Kurssit vievät paljon aikaa, kun kotonakin pitää lukea yhtä sun toista romaania ja tehdä kaikenlaisia miniharjoituksia. Koitan silti parhaani mukaan pitää leivonta- ja blogiharrastusta yllä, koska tästä on muodostunut minulle mukava henkireikä.

Ohjeeseen siis. Devil's food -nimike leivonnaisten yhteydessä viittaa yleensä siihen, että leivokset sisältävät järkyttävän määrän suklaata (kaakaojauhetta yleensä). Alun perin nimitys tulee kuitenkin varmaankin siitä, että devil's food -kakku on suklainen versio perinteisestä angel food -kakusta.

Ohjeen otin Muffinsikirjasta, joka on kovin kauniisti taitettu ja täynnä kokeilemisen arvoisia ohjeita. Ainoastaan muffini-sanan kirjoitusasusta olen eri mieltä kirjan tekijän kanssa. Tuntuu hassulta sanoa muffins(s)it, ihan kuin siinä olisi tuplamonikko.

Devil's food muffinit (12 kpl)

    Muffinit:
    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 3/4 dl sokeria
    1 1/2 dl kaakaojauhetta
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1 tl vaniljasokeria
    2 1/2 dl maitoa
    3/4 dl maustamatonta jogurttia
    3/4 dl rypsiöljyä
    2 munaa
    130 g tummaa suklaata

    Kuorrutus:
    60 g huoneenlämpöistä voita
    1 pkt (500 g) tomusokeria
    1/2 dl kaakaojauhetta
    100 g Philadelphia-tuorejuustoa


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito, munat, jogurtti ja öljy. Rouhi suklaa. Lisää märät aineet kuiviin aineisiin, sekoita joukkoon suklaarouhe. Lusikoi 12-koloiseen muffinivuokaan (käytä koloissa paperisia muotteja) ja paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään, varmista että tuorejuusto ja voi ovat pehmeitä. Pursota tai sivele jäähtyneiden muffinien päälle.

Vinkkejä:
-Voit oikaista kuorrutteessa ostamalla purkin Betty Crocker -nimistä suklaakuorrutetta, itse olen nähnyt tätä ainakin K-kaupoissa (huokeaan hintaan).
-Älä vatkaa muffinitaikinaa yhtään liikaa, vain niin että aineet sekoittuvat juuri ja juuri.






Yhteen muffiniin pursotin kuorrutteen, mutta tulos ei ollutkaan ihan niin söpö (koirankakkamielleyhtymä).

5 kommenttia :

AnnaMursu kirjoitti...

Oli ihan törkeen hyviä!!! ♥ kiitos maistiaisista

tiina - fanni ja kaneli kirjoitti...

Näyttääpä täydellisilta suklaanhimon taltuttajilta. Ja tuo viimeinen kuva on aivan mielettömän herkullinen!

anskusiili kirjoitti...

Tiina: Minä en suoraan sanottuna edes pystynyt syömään noin suklaisia tapauksia, sain onneksi annettua ne eteenpäin suklaan suuremmille ystäville. Voi kiitos!

Ekmanska kirjoitti...

Heips anskusiili, sopiiko että linkitän sinun blogisi omaaan kirjoitukseeni, kun sivuiltasi tämän ohjeen bongasin? Ajattelin, että olisi mukava mainita myös ohjeen alkuperä..

http://customcakes.vuodatus.net/

anskusiili kirjoitti...

Ekmanska: Heippa, saa aivan vapaasti linkkailla! : )