tiistai 23. elokuuta 2011

Salaatti seesamipaneroidusta tofusta

Olen varmaan aika huono laittamaan tofua, koska välillä kaikista marinointiyrityksistä huolimatta se kuminen ominaismaku puskee läpi. En tiedä, olenko joskus jättänyt tofupalat liian suuriksi tai puristanut nesteet ulos liian laiskasti, mutta vinkkejä otan kyllä vastaan.
Kaikkihan maistuu hyvältä paneroituna ja pannulla paistettuna, eikä tofu ole poikkeus: aion varmasti valmistaa tofua vielä tällä tavalla. En pahemmin mittaillut aineita tätä tehdessäni, määrät ovat suuntaa-antavia.

Salaatti seesamipaneroidusta tofusta

    1 pkt savustettua/yrttimaustettua tofua
    öljyä/voita paistamiseen

    Panerointiin:
    1 dl korppujauhoja
    2 rkl seesaminsiemeniä
    kuivattua basilikaa
    suolaa
    mustapippuria
    1 muna

    Salaattiin:
    1 ruukku salaattia
    kourallinen kirsikkatomaatteja
    1/2 paprika
    1 pieni sipuli
    balsamicoa
    oliiviöljyä


      Purista tofusta ylimääräinen neste ja kuivaa tofu huolella talouspaperiin. Leikkaa ohuehkoiksi siivuiksi. Sekoita yhdessä kulhossa panerointia varten korppujauhot, seesaminsiemenet ja mausteet. Riko muna toiseen kulhoon. Kasta tofupala ensin munassa, sitten mausteseoksessa, paista pannulla runsaassa öljyssä rapeaksi.
      Valmista tofujen paistuessa salaatti, mausta balsamicolla ja oliiviöljyllä. Tofut ovat parhaimpia juuri paistettuina.

      Vinkkejä:
      -Voit myös marinoida oman tofusi yön yli vaikka soijakastikkeessa ja mieleisissäsi mausteissa.


2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä ohjeelta.

Ite yleensä paloittelen tofun etukäteen sopivan kokoisiksi paloiksi ja sitten valutan sitä yön yli jääkaapissa. Ei ole ollut liian kumimaista minusta.

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Voisi kokeilla yön yli valuttamista, jos auttaisi. Kiitoksia vinkistä. : )