Mustikkapiirakka ruispohjaan
- Pohja:
100 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3/4 dl ruishiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 muna
Täyte:
400 g mustikoita
200 g tuorejuustoa
1 muna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata pohjan voi, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja hieman jäähtynyt voisula. Painele taikina voideltuun, noin 24-senttiseen piirakkavuokaan.
Kaada mustikat pohjan päälle, sekoita tuorejuustoon muna, sokeri, sitruuna ja vaniljasokeri. Kaada seos päälle ja paista uunissa n. 25 minuutin ajan. Jäähdytä piirakka kokonaan ja nauti jääkaappikylmänä.
Vinkkejä:
-Jos käytät pakastemustikoita, voit sekoittaa mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja.
-Pohjaan voisi sopia valkoisen sokerin sijasta fariinisokeri, jota minunkin piti käyttää (fariinisokeri oli taas kovettunut leivontakaapissa tiiliskiveksi).
3 kommenttia :
Onhan tuolla mustikoita vielä vaikka kuinka, eikä makukaan ole kovin pahaksi mennyt :)
Aijaa, pitäisikö sitä vielä lähteä metsään kyykimään!
sinne kovettuneen fariinisokerin joukkoon laita pikkasen vettä ni lähtee kokkareet pois :) (mtv 3 mitä tänään syötäisiin? kokin vinkki)
Lähetä kommentti