sunnuntai 21. elokuuta 2011

Mustikkapiirakka ruispohjaan

Olen katkera, kun en vain ehtinyt tänä vuonna mustikkametsään, joten jouduin tyytymään pakastemustikoihin mustikkapiirakan himossa. Käytin vanhaa luotto-ohjettani, mutta ajattelin kokeilla ruispohjaa makeaan piirakkaan. Pelkäsin, että lopputulos olisi mureneva ja jotenkin leivän makuinen, mutta yllätyinkin positiivisesti. Kokeilkaa toki, jos haluatte vähän vahvemman makuisen piirakkapohjan!

Mustikkapiirakka ruispohjaan

    Pohja:
    100 g voita
    1/2 dl vehnäjauhoja
    2 dl ruisjauhoja
    3/4 dl ruishiutaleita
    3/4 dl sokeria
    1 tl leivinjauhetta
    1 muna

    Täyte:
    400 g mustikoita
    200 g tuorejuustoa
    1 muna
    3/4 dl sokeria
    2 rkl sitruunan mehua
    1 tl vaniljasokeria


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata pohjan voi, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja hieman jäähtynyt voisula. Painele taikina voideltuun, noin 24-senttiseen piirakkavuokaan.
Kaada mustikat pohjan päälle, sekoita tuorejuustoon muna, sokeri, sitruuna ja vaniljasokeri. Kaada seos päälle ja paista uunissa n. 25 minuutin ajan. Jäähdytä piirakka kokonaan ja nauti jääkaappikylmänä.

Vinkkejä:
-Jos käytät pakastemustikoita, voit sekoittaa mustikoiden joukkoon hieman perunajauhoja.
-Pohjaan voisi sopia valkoisen sokerin sijasta fariinisokeri, jota minunkin piti käyttää (fariinisokeri oli taas kovettunut leivontakaapissa tiiliskiveksi).

3 kommenttia :

koo kirjoitti...

Onhan tuolla mustikoita vielä vaikka kuinka, eikä makukaan ole kovin pahaksi mennyt :)

anskusiili kirjoitti...

Aijaa, pitäisikö sitä vielä lähteä metsään kyykimään!

Anonyymi kirjoitti...

sinne kovettuneen fariinisokerin joukkoon laita pikkasen vettä ni lähtee kokkareet pois :) (mtv 3 mitä tänään syötäisiin? kokin vinkki)