Suomessa on kuitenkin monta hyvää asiaa, kuten esimerkiksi vanhempieni kasvimaa, josta sain tällä kertaa mukaani pussillisen pinaattia. Mukaan sain myös hyvän ohjeen, joka on muistaakseni alun perin Kotiliedestä.
Pinaatti-ricottapannarit
- 150 g pakastepinaattia (tai pari isoa kourallista tuoretta)
250 g ricottaa
1 1/2 dl maitoa
2 munaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
öljyä tai voita paistamiseen
Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet ja ryöppää kiehauttamalla parin muutin ajan, huuhtele kylmällä vedellä. Pilko veitsellä pieneksi ja sekoita joukkoon maito, rivotta, munat, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
Vinkkejä:
-Jos ricottaa ei löydy (=jos Valintatalo on lähikauppasi), voit käyttää vaikka maustettua tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia, molempien toimivuus on testattu.
-Pannarit maistuvat todella hyviltä fetasalaatin kera!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti