torstai 18. elokuuta 2011

Pinaatti-ricottapannarit

Suomessa on ihan kiva olla takaisin, vaikken voikaan väittää etten kaipaisi esimerkiksi Espanjan kahvilakulttuuria. Oli aika häkellyttävää, että jopa donitseja myyvässä ketjukahvilassa kahvi tehdään espressoon silmiesi edessä. Kahviloissa myös leivostarjonta oli suomalaista huomattavasti laajempi.
Suomessa on kuitenkin monta hyvää asiaa, kuten esimerkiksi vanhempieni kasvimaa, josta sain tällä kertaa mukaani pussillisen pinaattia. Mukaan sain myös hyvän ohjeen, joka on muistaakseni alun perin Kotiliedestä.

Pinaatti-ricottapannarit

    150 g pakastepinaattia (tai pari isoa kourallista tuoretta)
    250 g ricottaa
    1 1/2 dl maitoa
    2 munaa
    1 valkosipulinkynsi
    suolaa
    mustapippuria
    1 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl soodaa

    öljyä tai voita paistamiseen


Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste. Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet ja ryöppää kiehauttamalla parin muutin ajan, huuhtele kylmällä vedellä. Pilko veitsellä pieneksi ja sekoita joukkoon maito, rivotta, munat, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkkejä:
-Jos ricottaa ei löydy (=jos Valintatalo on lähikauppasi), voit käyttää vaikka maustettua tuorejuustoa tai turkkilaista jogurttia, molempien toimivuus on testattu.
-Pannarit maistuvat todella hyviltä fetasalaatin kera!

Ei kommentteja :