sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Täytetyt tomaatit

Olemme lähdössä huomenna kahden viikon matkalle Barcelonaan, josta tuskin kirjoittelen leipomiskuulumisia (vaikka onkin keittiö käytössä). Tänään fiilistelin jo vähän etukäteen Välimeren makuja ja tein täytettyjä tomaatteja, koska tomaatit ovat niin mukavan hintaisia näin kesällä. Olen ennen syönyt vain täytettyjä paprikoita, mutta tomaatit ovat oikeastaan vielä parempia.

Täytetyt tomaatit (4 kpl)

    4 suurta tomaattia
    1-2 viipaletta kuivunutta paahtoleipää
    100 g hyvää juustoa
    mustapippuria
    suolaa
    tuoreita yrttejä (oreganoa, basilikaa)


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa tomaateista hattu pois kantapuolelta ja koverra sisus ulos veistä ja lusikkaa apuna käyttäen. Jätä tomaatit noin sentin paksuisiksi kupeiksi. Ota sisus talteen ja sekoita siihen kuutioiksi leikattu paahtoleipä, juusto ja mausteet. Jaa täyte tomaatteihin ja paista pienessä vuoassa n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:

-Valitse kaupasta mahdollisimmman suuria tomaatteja, jotka pysyvät pystyssä helposti.



1 kommentti :

Taina kirjoitti...

Olisin kysynyt ehdotuksia hyväksi juustoksi, mutta pidähän kivaa Barcelonassa!