perjantai 24. kesäkuuta 2011

Sitruunakupit (Lemon Tassies)

Eksyin eilen, päivää ennen juhannusta, paniikkipäissäni Martha Stewartin sivuille ja etsin ideoita juhannusjuhlien herkkuihin. Löysin mainiolta vaikuttavan sitruunaisen ohjeen ja kävin kaupassa perjantaina puolta tuntia ennen sulkemisaikaa (en ollut ainut). Itse leivokset valmistuivat todella helposti ja nopeasti Marthan ohjetta mukaillen, ja totesin jälleen, ettei sitruunan ja tuorejuuston yhdistelmää voittanutta ole.
Juhannuksesta alkaa nyt muutenkin vähän rennompi ja kesäisempi aika minulle, koska olen saanut kuulla pääsykoerintamalta toivoa antavia uutisia. Seuraavat viikot ovat töiden lisäksi siis omistettu leipomiselle ja hyville kirjoille. Hyvää juhannusta kaikille, muistakaa syödä perunasalaattia niin, että vasta uutenavuotena tekee taas mieli!

Sitruunakupit (Lemon Tassies) (12 kpl)

    Pohja:
    75 g voita
    1 cup (2,4 dl) vehnäjauhoja
    1 munankeltuainen
    3 rkl sokeria
    1 tl sitruunan raastettua kuorta
    (loraus kylmää vettä)

    Täyte:
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1/3 cup (0,8 dl) sokeria
    1 muna
    3 rkl sitruunan raastettua kuorta
    1 rkl sitruunan mehua


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Valmista pohja nyppimällä kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput aineet ja vielä kylmä vesi, jos taikina vaikuttaa liian rakeiselta. Pyöritä taikinasta pötkö jauhotetulla leivinalustalla, leikkaa kahteentoista osaan. Pyöritä osat palloiksi ja litistä pallot 12-koloisen muffinivuoan koloihin, reunoja myöten.
Paista uunissa n. 15 minuutin ajan tai kunnes reunat alkavat olla kullanruskeat.
Anna hieman jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi. Lusikoi täyte hieman jäähtyneiden kuppien päälle ja paista vielä n. 10 minuutin ajan.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin, tarjoa kylmänä.

Vinkkejä:
-Käytä luomusitruunaa, jos reseptissä tarvitaan sitruunan kuorta. Luomussa kuoreen ei ole päässyt niin paljoa myrkkyjä, mutta pese kuori silti kuumalla vedellä tarkasti.
-Älä käytä kevyttuorejuustoa leivonnaisissa, jotka paistetaan. Oman kokemukseni mukaan kevytversiot vähän kuin juoksettuvat ja rakeistuvat paistettaessa, joten jätä ne kauppaan suosiolla.

6 kommenttia :

Hannele kirjoitti...

Näyttää (taas) ihan mahtavilta! Hyvää juhannusta ja onnea toiveikkaista uutisista.

Anna kirjoitti...

Oikein makoisan kuuloinen resepti, täytyypä kokeilla! Hyvää juhannusta sinullekin. :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Oi, varmasti ihania :)

Suvi kirjoitti...

Pakko tulla tänne kiittelemään sinun suklaatorttu-reseptistä (Anna Olsonin suklaatorttu). Tein nimittäin sitä nyt juhannukseksi ja ai ai, se oli täydellistä! Tämän jälkeen ei taida tarvita enää etsiä sitä "oikeaa" suklaakakkureseptiä ;) Tuoreet mansikat ja kirsikat kruunasivat täyteläisen kakun. Rentouttavaa juhannuspäivää! :)

Henskis kirjoitti...

Taitaa mennä nämäkin kokeiluun! :D

anskusiili kirjoitti...

Hannele: Kiitoksia, ja kyllähän nuo kovin ihania olivat. : ) Marthan ohjeisiin harvoin pettyy.

Anna: Suosittelen!

Tintsu: Voi kyllä. : )

Suvi: Oikein kiva kuulla! Olen itse tehnyt kyseistä kakkua vain kerran, ja kyllä sitä sitä muistaakseni kovasti kehuttiin.

Henskis: Kannattaa, helppoa mutta hyvää!