Juhannuksesta alkaa nyt muutenkin vähän rennompi ja kesäisempi aika minulle, koska olen saanut kuulla pääsykoerintamalta toivoa antavia uutisia. Seuraavat viikot ovat töiden lisäksi siis omistettu leipomiselle ja hyville kirjoille. Hyvää juhannusta kaikille, muistakaa syödä perunasalaattia niin, että vasta uutenavuotena tekee taas mieli!
Sitruunakupit (Lemon Tassies) (12 kpl)
- Pohja:
75 g voita
1 cup (2,4 dl) vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
3 rkl sokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
(loraus kylmää vettä)
Täyte:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1/3 cup (0,8 dl) sokeria
1 muna
3 rkl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunan mehua
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Valmista pohja nyppimällä kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput aineet ja vielä kylmä vesi, jos taikina vaikuttaa liian rakeiselta. Pyöritä taikinasta pötkö jauhotetulla leivinalustalla, leikkaa kahteentoista osaan. Pyöritä osat palloiksi ja litistä pallot 12-koloisen muffinivuoan koloihin, reunoja myöten.
Paista uunissa n. 15 minuutin ajan tai kunnes reunat alkavat olla kullanruskeat.
Anna hieman jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään tasaiseksi. Lusikoi täyte hieman jäähtyneiden kuppien päälle ja paista vielä n. 10 minuutin ajan.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin, tarjoa kylmänä.
Vinkkejä:
-Käytä luomusitruunaa, jos reseptissä tarvitaan sitruunan kuorta. Luomussa kuoreen ei ole päässyt niin paljoa myrkkyjä, mutta pese kuori silti kuumalla vedellä tarkasti.
-Älä käytä kevyttuorejuustoa leivonnaisissa, jotka paistetaan. Oman kokemukseni mukaan kevytversiot vähän kuin juoksettuvat ja rakeistuvat paistettaessa, joten jätä ne kauppaan suosiolla.
6 kommenttia :
Näyttää (taas) ihan mahtavilta! Hyvää juhannusta ja onnea toiveikkaista uutisista.
Oikein makoisan kuuloinen resepti, täytyypä kokeilla! Hyvää juhannusta sinullekin. :)
Oi, varmasti ihania :)
Pakko tulla tänne kiittelemään sinun suklaatorttu-reseptistä (Anna Olsonin suklaatorttu). Tein nimittäin sitä nyt juhannukseksi ja ai ai, se oli täydellistä! Tämän jälkeen ei taida tarvita enää etsiä sitä "oikeaa" suklaakakkureseptiä ;) Tuoreet mansikat ja kirsikat kruunasivat täyteläisen kakun. Rentouttavaa juhannuspäivää! :)
Taitaa mennä nämäkin kokeiluun! :D
Hannele: Kiitoksia, ja kyllähän nuo kovin ihania olivat. : ) Marthan ohjeisiin harvoin pettyy.
Anna: Suosittelen!
Tintsu: Voi kyllä. : )
Suvi: Oikein kiva kuulla! Olen itse tehnyt kyseistä kakkua vain kerran, ja kyllä sitä sitä muistaakseni kovasti kehuttiin.
Henskis: Kannattaa, helppoa mutta hyvää!
Lähetä kommentti