maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mausteinen kaalikeitto

Koskakohan olen viimeksi postannut ruoasta? En edes muista, koska tämä keitto on varmaan inspiroivinta, mitä olen hetkeen tehnyt. Olen jotenkin vain elänyt omeleteilla ja pinaattikeitoilla - ja leivoksilla tietysti. Kaalikeitto on oikeasti todella hyvää (lisäksi halpaa ja terveellistä) ruokaa, eikä ollenkaan tylsää, jos maustaa kunnolla.

Mausteinen kaalikeitto

    1/2 kg varhaiskaalia
    2 sipulia
    1 porkkana
    2 rkl öljyä
    300 g jauhelihaa
    1 l vettä
    1 tl chilijauhetta
    1 tl juustokuminaa
    1 tl paprikajauhetta
    2 tl suolaa
    pippuria


Sillpua sipuli, kaali ja porkkana pieneksi silpuksi. Ruskista jauheliha isossa kattilassa öljyssä, lisää kasvikset, vesi ja mausteet. Anna poreilla kannen alla hiljalleen puolisen tuntia, maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkkejä:
-Ruoasta saat herkullisen kasviskeiton käyttämällä esimerkiksi punaisia linssejä jauhelihan sijasta.
-Mausteet ja niiden määrä ovat vain suuntaa-antavia, koska en yleensä niitä mittaile. Maistele ja varmista, että ainakin chiliä on tarpeeksi!

Ei kommentteja :