Porkkanakakku
- Taikina:
2 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl (auringonkukka)öljyä
200 g (n. 3 suurta) porkkanaa raastettuna
3 1/2 dl grahamvehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl muskottipähkinää
115 g pähkinärouhetta
Tuorejuustokuorrutus:
200 g tuorejuustoa
4 rkl voita
1 1/2 dl tomusokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Vatkaa muna öljyn ja sokerin kanssa sekaisin. Lisää karkeasti raastettu porkkana, jauhot, sooda, mausteet ja pähkinärouhe. Sekoita hyvin keskenään.
Kaada taikina n. 20x20-senttiseen vuokaan ja paista uunissa n. 25 minuuttia
Anna jäähtyä hieman vuoassa, kumoa sitten ritilälle jäähtymään kunnolla.
Valmista täyte, kun kakku on jäähtynyt. Pehmennä voita hieman mikrossa, sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Levitä tasaisesti porkkanakakun päälle ja leikkaa paloiksi.
Vinkkejä:
-Kakku on kypsä, kun se on hieman vetäytynyt vuoan reunoilta mutta on silti vielä kostea.
-Kannattaa käyttää kuorrutteessa luomusitruunaa, jonka kuoressa ei ole yhtä paljon myrkkykertymiä kuin tavallisessa sitruunassa. Luomusitruunakin pitää pestä kunnolla harjalla ja kuumalla vedellä.
-Mielestäni on helpointa leikata kakku ensin paloihin ja sitten vasta levittää täyte päälle, tällöin leikkausjälki on siistimpää.
8 kommenttia :
Porkkanakakut on parhaita! Kannattaa myös kokeilla kardemumman laittamista joukkoon suunnilleen teelusikallisen verran, sopii kakkuun hyvin :-)
Porkkanakakku on kyllä tosi hyvää. Testasin vadelmaruutujen ohjetta ja tykkäsin :)
Porkkanakakku on niin hyvää :)
Nämä ovat vaan niin hyviä :P
Harmi kun itse en uskalla tuota pähkinä juuri missään kokeilla.. En vaan ole niitä oppinut käyttämään ja osalta rajottaa allergiani..
Tuo muskottiphkinä pitää seuraavalla kerralla muistaa tässä kokeilla.
Anonyymi: Kiitos vinkistä, varmasti sopiikin hyvin!
Paula: Kiva kuulla kuule. : )
Hovkonditorn: Niinpä, en ole ainakaan toistaiseksi pahaa maistanut!
Marjis: Voi porkkanakakku menettää kyllä paljon, jos siinä ei ole pähkinää... Voitko mantelia syödä, sekin sopisi hyvin?
Porkkanakakku on kyllä niin namia, vaan yleensä parempaa seuraavina päivinä, kun on ehtinyt mehevöitymään, ja sitten pitäisi muka malttaa odottaa :-))
Mä oon tehny kuorrutteen sulatejuustosta (Olympia). Hyvää on silleenkin, vaikka oudolta kuulostaakin. :D
Anonyymi: Ihan sellaisenakoon vai sokerilla makeutettuna? Toimii varmasti ainakin koostumuksensa puolesta! : )
Lähetä kommentti