perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kotitekoinen mysli

Meillä äiti teki aina kotona mysliä aamupalaa varten, mutten silloin ymmärtänyt kyseisen herkun päälle. Kaupan hyllyillä olevista mysleistä suurin osa näyttää sisältää hävyttömän määrän sokeria ja rasvaa, joita en välttämättä halua sisällyttää aamupalaani. Koska oman myslin tekeminen on maailman helpointa ja nopeita, haastan nyt jokaisen myslinystävän kokeilemaan ohjetta.

Kotitekoinen mysli

    n. 7 dl ruishiutaleita (myös kaura käy)
    2-3 dl siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä...)
    1 dl mantelilastuja
    2 rkl sokeria
    2 rkl hunajaa
    1 dl rusinoita
    1 pss pakastekuivattuja hedelmiä (banaani, omena, ananas)


Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita sillä aikaa kaikki ainekset hunajaa, rusinoita ja muita kuivattuja hedelmiä lukuun ottamatta. Levitä uuninpellille tasaisesti ja valuta hunaja tasaisesti päälle. Paista uunissa n. 10 minuutin ajan, tarkkaile etteivät siement pala.
Lisää rusinat ja hedelmät jäähtyneeseen mysliin ja säilytä huoneenlämmössä kannellisessa purkissa.

Vinkkejä:
-Mysliin sopisi vielä vaikka kaneli mausteeksi, itse aion kokeilla ensi kerralla. Rusinat voisi korvata vaikka kuivatuilla aprikooseilla.

3 kommenttia :

Tupu kirjoitti...

Tätä täytyosi kyllä kokeilla kun koulu aamuiksi aina täytyy jotain väkertää.

Hovkonditorn kirjoitti...

Kotitekoinen mysli on niin hyvää ja tiedät mitä se sisältää :)

Anonyymi kirjoitti...

Ohoh, en ois kyllä koskaan uskonut, että osaisin innostua myslistä :3. Mutta tämä oli kyllä oikeesti todella hyvää jopa miun kaltaisen nirson tytön mielestä.
Kiitoksia hyvästä reseptistä sinulle :D