Marenkimaljat (Eton mess) (n. 4 annosta)
- Marenki:
1 munanvalkuainen
0,6 dl sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
250 g mansikoita
vadelmia
Valmista marenki vaikka jo edellisenä päivänä. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen vaahdoksi, johon saat tehtyä vatkaimella pehmeitä kumpuja. Lisää sokeri noin teelusikalinen kerrallaan vaahtoon, marenki on valmiina jähmeää, valkoista ja kiiltävää. Lusikoi marenki sentin-parin paksuiseksi levyksi uuninpellille, laske uunin lämpötilaa 140 asteeseen ja paista keskitasolla n. 50 minuutin ajan. Jätä marenki uuniin paistamisen jälkeen yön yli tai kunnes uuni on kokonaan jäähtynyt.
Murustele marenki sopivan kokoisiksi palasiksi. Vaahdota kuohukerma, lisää marengit kerman joukkoon. Voit jättää osan marengeista vielä päälle koristeiksi. Soseuta mansikat. Kaada jälkiruokamaljojen pohjalle soseutettua mansikkaa, seuraavaksi kermavaahtoa ja päälle vielä vadelmia, hieman mansikkapyreetä ja marenkipaloja.
Vinkkejä:
-Jos haluat oikein laiskotella, osta marengit valmiina.
-Marengin valmistuksessa pitää vain muistaa, että välineet ovat kuivia ja puhtaita, eikä valkuaisen joukossa saa olla ollenkaan keltuaista.
3 kommenttia :
Ja taas meillä telepaattinen keittiöyhteys! Juuri suunnittelin tekeväni Eton messiä, vaikken kyseistä ohjelmaa nähnytkään :) Musta sillä vaan on niin mahtava nimi, ja koko Eton-perinteet on niin hämäriä, että onhan tuota kokeiltava.
Herkullisen näköistä. :)
Eeva: Voi jestas! : D Itsekin perehdyin Wikipediassa vähän noihin perinteisiin, kun ruokalajin nimi kuulosti niin oudolta.
Miimi: Herkullista onkin, kaikessa yksinkertaisuudessaan!
Lähetä kommentti