lauantai 15. tammikuuta 2011

Pinaattikeitto

Kouluaikoina pinaattikeitto oli ainut ruoka, jota en vain pystynyt syömään. En oikein tiedä, mistä tämä äklötys johtui, mutta itse tehtynä pinaattikeitto ainakin on hyvää (kunhan joukossa on täydellisesti keitetty muna). Mallia otimme muistaakseni Helsingin Sanomien sivuilta.

Pinaattikeitto (neljälle)

  2 rkl (n. 30 g) voita
  3 rkl vehnäjauhoja
  1 l täys- tai kevytmaitoa
  150 g pakastepinaattia
  1 tl suolaa
  jauhettua muskottipähkinää
  ripaus muskottipähkinää


Kuumenna kattilan pohjalla voi, lisää vehnäjauhot. Kypsennä niin, etteivät jauhot ruskistu. Kaada joukkoon maito vähän kerrallaan vispilällä koko ajan sekoittaen. Anna porista kuutisen minuuttia.
Lisää pinaatti ja mausteet, anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.

Vinkkejä:
-Vältyt paakuilta, kun kuumennat maidon lähes kiehuvaksi ennen kuin lisäät sen jauhojen ja voin sekaan.
-Maitoa keittäessä on hyvä käyttää mielellään paksupohjaista kattilaa, ettei keitto pala pohjaan.

6 kommenttia :

AnnaMursu kirjoitti...

Mä rakastan pinaattikeittoo, toi oli varmaan ihan sairaan hyvää, en oo koskaan maistanu itetehtyä:)

rrrae kirjoitti...

hei ihana ansku! petellä on kolmekymppiset lauantaina ja me ajateltiin tehdä sinne jotain hyvää ruokaa joka säilyis hyvänä ensinnäkin kun ainekset on ostettava jo torstaina ja valmistetaan varmaankin pe iltana ja toki sitten pitäis säilyä sen illan kun ollaan sellasessa juhlatilassa syömäkelposena.
ja herkkujakin ajattelin duunailla! kakkua yms. katteen just sun ohjeita..

Mitä sä tekisit synttärijuhliin tarjoiltavaksi? pitäis olla kasvisruokaa ja lihaakin jotkut haluaisi. jotain iisiä mistä kaikki tykkää mut ei kuitenkaan mitään kämäsiä koktailtikkuja...
kiitos hurjasti!

t. raakel C:

hanna kirjoitti...

Mulla oli sama ongelma penskana, koulun pinaattikeitossa on luultavasti vaan vikaa. Itse tehty on ihanaa, monella munalla :D

Taina kirjoitti...

Mä en IKINÄ elämässäni ole joutunut/päässyt syömään pinaattikeittoa. Mutta nyt aion tehdä sitä kun kerran kerrotaan miten! Paitsi kerrotko vielä, kannattaako pinaatit sulattaa ennen lisäämistä?

anskusiili kirjoitti...

Anna: On ainaskin parempaa kuin se koulussa tarjoiltu! : )

rrae: Heissan neito! Vastaan ilmeisesti vähän myöhään, jos juhlat on nyt jo viikonloppuna... Kuitenkin, suosittelisin kakuksi ihan mitä tahansa, missä ei ole kermavaahtoa. Se ei säily hyvänä kauaa, eivätkä myöskään mitkään sellaiset kakut, joissa on jotakin moussea tai vaahtoa. Esimerkiksi uunissa paistettu juustokakku säilyy täydellisenä pitkän aikaa. : )

Mun mielestä esimerkiksi pasteijat tai muffinit olisi hyviä tarjoiltavia juhliin. Itse tarjoilisin kasvisvaihtoehtona vaikka feta-pinaattipasteijoita ja lihavaihtoehtona savuporomuffineita tai -pasteijoita. Helppo tehdä ja kaikki varmasti tykkää!

hanna: Miten on mahdollista, et edes koulussa? : ) Siellä meille melkein pakkosyötettiin pinaattikeittoa. Ei tarvitse sulattaa, mutta eipä se mitään haittaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

menee huomenna testiin!:)