lauantai 27. marraskuuta 2010

Inkiväärikakku

Kuivakakkuja tulee leivottua yleensä aika vähän, koska makeanhimoissani haluan jotakin vähän tuhdimpaa ja mehevämpää. Tänään kuitenkin vapaapäivän kunniaksi valmistin kuivakakun, joka sopii glögin ja Christien kirjan kylkeen paremmin kuin mikään muu. Alkuperäinen ohje on Hembakat-lehdestä.

Inkiväärikakku

    5 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa
    2 tl jauhettua inkivääriä
    1 tl kanelia
    1/2 tl jauhettua muskottia
    125 g voita
    1 1/2 dl fariinisokeria
    2 munaa
    1 dl (vaaleaa) siirappia
    1 1/2 dl vettä


Ota voi huoneenlämpöön ajoissa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, suola ja mausteet. Kuutioi pehmeä voi sekaan, lisää myös fariinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes rakenne on murumainen. Lisää sitten joukkoon munat, siirappi ja vesi. Jatka vatkaamista kunnes taikina on sileää. Voitele ja jauhota 1-2-litrainen kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 40-50 minuutin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla.

Vinkkejä:
-Kakkuun voi valmistaa myös kuorrutteen. Sekoita keskenään 1 1/2 dl tomusokeria ja 1-2 rkl sitruunamehua. Kaada jäähtyneen kakun päälle.

1 kommentti :

Noora kirjoitti...

Onpa herkullisen olonen kakku ja kaunis kuva :)