Inkiväärikakku
- 5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua muskottia
125 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl (vaaleaa) siirappia
1 1/2 dl vettä
Ota voi huoneenlämpöön ajoissa.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, suola ja mausteet. Kuutioi pehmeä voi sekaan, lisää myös fariinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes rakenne on murumainen. Lisää sitten joukkoon munat, siirappi ja vesi. Jatka vatkaamista kunnes taikina on sileää. Voitele ja jauhota 1-2-litrainen kakkuvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa 40-50 minuutin ajan. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla.
Vinkkejä:
-Kakkuun voi valmistaa myös kuorrutteen. Sekoita keskenään 1 1/2 dl tomusokeria ja 1-2 rkl sitruunamehua. Kaada jäähtyneen kakun päälle.
1 kommentti :
Onpa herkullisen olonen kakku ja kaunis kuva :)
Lähetä kommentti