Mustikka-valkosuklaamuffinit (12 kpl)
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
2 munaa
2 dl maitoa
100-150 g valkosuklaata
2-3 dl mustikoita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja sujauta 12-koloiseen muffinivuokaan 12 paperista vuokaa.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja jäähtynyt margariini. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet märkiin nopeasti käännellen, lisää loppuvaiheessa suklaa ja mustikat. Älä vaivaa enää, kun kuivat aineet ovat sekoittuneet märkiin.
Jaa taikina vuokiin, tällä taikinalla ei tarvitse jättää kauheasti kohoamisvaraa. Taikina kyllä kohoaa uunissa, muttei mitenkään hallitsemattomasti. Paista uunissa 20-30 minuutin ajan.
Vinkkejä:
-Pidä aineet suunnilleen saman lämpöisinä, eli ota maito ja muna ajoissa huoneenlämpöön ja anna margariinin jäähtyä rauhassa.
1 kommentti :
mun muffinsseista tuli sinisiä, taisi olla liian lämmin taikina suhteessa marjoihin. Ei se mitään, ne oli söpöjä ja tosi hyviä!
Lähetä kommentti