sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Nougatmantelit

Testailen kaikkia mahdollisia jouluherkkuja etukäteen, että tiedän sitten mitä aion antaa lahjaksi. Näiden ohje löytyi uusimmasta Hembakat-lehdestä, josta varmaankin joka toinen ohje tekisi mieli kokeilla!

Nougatmantelit

    1 dl kuorittuja manteleita
    200 g nougatia
    1 1/2 rkl kanelia
    1 1/2 rkl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda manteleita muutaman minuutin ajan uunissa. Anna jäähtyä.
Sulata nougat vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti. Sekoita kaakao ja kaneli keskenään pienellä lautasella. Kasta kanelit lusikan avulla ensin sulassa nougatissa, pyörittele sitten kaakaossa. Säilytä kylmässä.

Vinkkejä:
-Voit käyttää esimerkiksi Fazerin Wienernougatia tai Maraboun Dubbel nougatia, jälkimmäistä löytyy pienemmistäkin kaupoista.

Ei kommentteja :