Lepakkokeksit
- Keksitaikina (shortbread-tyyppinen):
225 g voita
ripaus suolaa
60 g (1 dl) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
260 g (4 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
7 Kick-patukkaa
1,5 dl kuohukermaa
(lakuströsseleitä)
Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, kääntele vaahdon joukkoon. Litistä taikina levyksi, kääri kelmuun ja anna levätä kylmässä noin tunnin ajan.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jauhota leivinalusta ja kaulin, ripottele myös taikinan päälle jauhoja. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa lepakkomuotilla paloja. Paista uunissa 8-10 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sulattamalla pilkotut Kickit kattilassa kerman kanssa, anna kiehahtaa ja keitä sitten keskilämmöllä 5-10 minuuttia. Kasta keksit lämpöiseen, hieman jäähtyneeseen kuorrutukseen ja kierittele halutessasi strösseleissä, vielä kun kuorrutus on pehmeää. Anna päällisen kovettua.
Vinkkejä:
-Keksitaikina on aika murenevaa, joten lisää vehnäjauhoja vain sen verran kuin on välttämätöntä. Kääntele taikinaa jauhotetulla alustalla aina 90 astetta myötäpäivään samalla kun kaulit, ettei taikina tartu alustaan kiinni.
-Jos Kick-kuorrutus tuntuu liian paksulta, voit huoletta lisätä kermaa vielä lämpöiseen kuorrutukseen.
-Keksit pitävät muotonsa paremmin paiston aikana, jos pidät keksejä juuri ennen paistamista noin vartin ajan kylmässä.
3 kommenttia :
Kivoja lepakoita.
Hieno idea käyttää karkkeja kuorutteena. Kyllä karkit käyvät vaikka mihin :)
Vitsit, tämä on varmasti uusi suosikkiruokablogini! Mahtavia ohjeita, täytyy testata yhtä jos toistakin... Onneksi ensi sunnuntaiksi teen brunssin yli 20 ihmiselle, joten reseptit tulevat tarpeeseen :)
Marjis: Idea on Kinuskikissalta peräisin, siinä vasta kekseliäs nainen! : )
Noa: Voi kiva! Toivottavasti tulee muffinintäyteinen ja ihana brunssi.
Lähetä kommentti