Mantelinen mustikkapiirakka
- Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
(1-2 rkl perunajauhoja)
Päälle:
75 g mantelimassaa
75 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
Valmista pohja ensin, laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi ja lisää muna hiljalleen joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, painele voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat, ja jos käytät pakastemustikoita, lisää joukkoon perunajauhoja.
Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 15 minuutin ajan.
Valmista sillä aikaa mantelimassaseos. Pilko mantelimassa pieniksi paloiksi, samoin voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, kunnes seos on tasaista ja taikinamaista. Ota paistunut taikina uunista ja ripottele mantelimassaseos tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista keskitasolla uunissa vielä toisen vartin verran. Tarjoile jäähtyneenä.
Vinkkejä:
-Paistoaikaa saattaa joutua pidentämään, jos käyttää pakastemustikoita.
-Säilytä mantelimassaa huoneenlämmössä, sillä jääkaappikylmä massa ei varmastikaan sekoitu kiltisti voin ja jauhojen kanssa.
1 kommentti :
Tätä pitää testata. Mantelimasa on lojunut kaapissa vaikka kuinka kauan..
Lähetä kommentti