torstai 12. elokuuta 2010

Lohikiusaus

Pitkästä aikaa on luvassa suolaista ohjetta! Kaiken sen keittojen ja salaattien puputtamisen jälkeen tekee mieli jotakin oikein täyttävää ja kermaista, ja lohikiusaus kaikkine variaatioineen kuuluu suosikkeihini. Tässä tulee kuitenkin aika perinteinen versio, katsoin hieman mallia Stockmannin sivuilta.

Lohikiusaus (neljälle)

    2 pss peruna-sipulisekoitusta
    300-400 g lohifileetä suikaleina
    1/2 dl ruohosipulia silputtuna
    pippuria
    suolaa
    2 dl ruokakermaa
    3 dl maitoa
    50 g voita
    1/2 dl korppujauhoja


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita uunivuoassa peruna-sipuliseos, lohi ruohosipuli ja mausteet. Sekoita keskenään ruokakerma ja maito, kaada joukkoon. Ripottele sekaan vielä voista nokareita ja sirottele pinnalle korppujauhoja.
Paista uunin alatasolla n. 40 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit olla myös ahkera ja silputa itse perunat, käytä tällöin n. 10 perunaa ja paista hieman kuumemmassa lämpötilassa. Lisää myös 1-2 sipulia silputtuna.

1 kommentti :

Marjis kirjoitti...

Helppo ja yksinkertainen ohje, kiitos :) Meillä nuo kalaruuat tuppaa olemaan kovin yksiselitteisiä kun vain puolet porukasta pystyy kalaa syömään :( Laatikkoa tai pataa en ole vielä kertaakaan tehnyt.. Pitäisi varman tehdä ja puolelle porukalle sitten jotain muuta samantapaista.