Parilalla grillattua halloumia tuoreen salaatin kanssa
Hot dogien ohje löytyy Voisilmäpelistä - suosittelen todella!
Niçoise salad
Mummin kirsikkapiirakkaa
Urholla on ihan omat kesäherkut, vaikka mansikat ja mustikatkin kyllä kelpaavat.
Mustikoita tuli metsäreissulta tämän verran mukaan, ja haluaisin keksiä jotakin muuta leivottavaa kuin sen muropohjaisen, rahkatäytteisen mustikkapiirakan.
Letut (n. 6 kpl ISOJA)
- 3 dl kevytmaitoa
2 dl (mansikanmakuista) kivennäisvettä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
2 rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
4 rkl voita paistamiseen
Sekoita keskenään ainekset, voita lukuun ottamatta, kulhossa vispilää käyttäen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paista letut kuumalla pannulla voisulassa, syö heti.
Vinkkejä:
-Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, möykkyinen lettutaikina on no-no.
-Kuumenna isossa, mielellään valurautaisessa pannussa ensin puolet voista ja paista puolet taikinasta, lisää sitten vielä loput 2 rkl. Letuista tulee rumia ja tarttuvampia, jos voisula loppuu pannulta kesken.
-Estät lettujen tarttumisen, kun alat liikutella letun reunoja heti pannulle lisäämisen jälkeen. Tällä taikinalla tulee muutenkin niin paksuja lettuja, että kääntäminen on aika helppoa.
-Lettujen kanssa voi tarjoilla vaikka mitä: perinteistä mansikkahilloa, sokeria tai voita. Hyvää tulee myös tuoreiden mansikoiden, vaniljakastikkeen, jäätelön tai vaikka raparperihillon kanssa.
1 kommentti :
Mustikkajuustokakku voisi olla hyvää? Itse suunnittelin joskus tekeväni sellaista hyydykekakkua, johon tulee mustikkasosetta ja ehkä jotain sitruunamehua/vadelmaa tms lisämauksi ja päälle vielä tuoreita mustikoita ja kiille.
Lähetä kommentti