Banaani-mansikkamuffinit (12 kpl)
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
75 g margariinia
2 kypsää banaania
2 munaa
300 g mansikoita
100 g valkosuklaata
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini ja laita sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Muussaa banaanit haarukalla mahdollisimman tasaiseksi mössöksi ja sekoita sitten märät aineet (jäähtynyt margariini, maito, muna, muussattu banaani) erillisessä kulhossa.
Yhdistä mahdollisimman nopeasti kuivat ja märät ainekset, lisää n. neljään osaan leikatut mansikat taikinaan. Laita 12-koloisen muffinipellin koloihin paperiset vuoat, jaa taikina koloihin. Kohoamisvaraa ei tarvitse senttiä enempää jättää. Paista keskitasolla 20-30 minuuttia.
Kun muffinit ovat paiston jälkeen jäähtyneet, sulata mikrossa valkosuklaa. Valuta sula suklaa lusikan avulla muffinien päälle.
Vinkkejä:
-Jos aiot tarjota muffinit vasta seuraavana päivänä, tee suklaakoristelu vasta noin tuntia ennen tarjoilua. Suklaa menee jääkaapissa märäksi ja rumemmaksi.
-Taikinasta tulee parasta, kun aineet ovat suunnilleen samanlämpöisiä. Ota siis 2 dl maitoa ja kananmunat huoneenlämpöön tarpeeksi ajoissa, samaten kuin banaanit (mikäli jostakin syystä säilytät niitä jääkaapissa). Myöskin liika sekoittaminen pilaa taikinan.
3 kommenttia :
Nam, nämä muffinit näyttävät kyllä herkullisilta! Pitääpäs joskus kokeilla tätä ohjetta. :)
pitääkö mansikat olla jäässä vai sulaneita jos käyttää pakkasesta otettuja?
Anonyymi: Ihan kummin vain, mutta kunhan saat mansikoita leikattua neljään osaan. Muffinitaikina ei ole niin tarkka, ettet voisi käyttää jäisiä yhtä hyvin kuin sulaneita mansikoita.
Lähetä kommentti