perjantai 26. maaliskuuta 2010

Sitruunajuustokakku

En ollut ensin varma, julkaisenko tätä edes, kun olen tehnyt niin monia samantapaisia, mutta ainakin koristeluidea on uusi täällä blogissa!

Ystäväiseni täyttää vuosia, ja koska hän on vähintäänkin yhtä hulluna juustokakkuihin kuin leipoja itse, ei ollut vaikeaa keksiä lahjaa. Tämä kakku käy vaikka pääsiäispöytäänkin väriensä takia, jos nyt teemaväreistä välittää. Tällä ohjeella tulee pienehkö kakku.

Sitruunajuustokakku

    Pohja:
    175 g Digestivejä
    2 rkl tummaa kaakaojauhetta
    75 g margariinia

    Täyte:
    2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    (1/2 dl lemoncurdia)
    1 sitruuna
    4 liivatelehteä

    Päällinen:
    3 dl keltaista mehua (esim. mango)
    3 liivatelehteä
    karambolaa


Valmista ensin pohja sulattamalla margariini mikrossa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sekoita margariinin kanssa ja painele pieneen, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, halutessasi lemoncurd ja (pestystä) sitruunasta raastettu kuori. Seoksen tulisi olla aika pehmeää, joten sekoita kunnolla.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita tuorejuustoseokseen. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan ja kuumenna sitruunan mehu joko mikrossa tai kattilassa lähes kiehuvaksi. Kun liivatelehdet ovat tarpeeksi pehmenneet kylmässä vedessä (5-10 min), purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan sitruunamehuun. Kaada mehu sitten täytteeseen. Voit halutessasi vielä käyttää sähkövatkainta, jotta saat seoksesta varmasti tasaista. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Valmista päällinen täytteen hyydyttyä. Laita 3 liivatelehteä taas kylmään veteen ja kuumenna mehu. Sekoita pehmenneet liivatteet nesteeseen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada mehukerros täytteen päälle, kun olet varma ettei se vain sujahda täytteen sisälle.
Juuri ennen kuin mehukerros on hyytynyt (n. tunnin kuluttua) paloittele karambolasta tähden muotoisia paloja koristeeksi ja paina päälliseen. Anna hyytyä vielä pari tuntia tai yön yli.

Vinkkejä:
-Itse käytin todella pientä kakkuvuokaa (halkaisija 15 cm), mutta täytettä jäi hieman yli. Noin 20-senttinen vuoka toimisi siis hyvin.
-Itse tykkään murskata keksit perunasurvimella, mutta sama onnistuu myös pakastepussin ja kaulimen kanssa.

6 kommenttia :

Kaisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sanna (suklaapupu) kirjoitti...

Ihanan piristävän värinen päällinen! Ja makukin on varmasti aivan ihana!

Tiia kirjoitti...

Minäkin tänne löysin ihastelemaan :) Kovin on kyllä nätti! Ja enpäs ole tajunnut, että Digestive-pohjankin voi maustaa.

Itsekin halusin joskus välttämättä kokeilla tuota karambolalla koristelemista, mutta ei se mulla kyllä toiminut alkuunkaan noin hyvin. Joko se oli raaka tai ylikypsä tai jotain, kun sellaisia ruskeanharmaita reppanoita ne siivut sitten oli, jee. Jäi sitten kuvaamatta koko tuotos :D

Marjis kirjoitti...

Ihanan raikas. Tätä voisi kokeilla ja varmasti maistuisi.

johanna kirjoitti...

oi oi oi, kaunis!

anskusiili kirjoitti...

Karjalanpiirakka: Tuollaiset perusjuustokakut eivät vain voi olla pahoja! : )

Sanna: En enää edes muista, mitä mehua käytin tuohon päälliseen. Jotakin kovin kirkasta näemmä!

Tiia: Digestive-pohjan tuunaaminen tuli itsellenikin vasta niin monen kymmenen kakun jälkeen mieleen. : D

Marjis: Raikas on oikea sana, kakku maistuu nillekin, jotka eivät ole liiemmin makean ystäviä.

jojo: : )