Savulohi-mascarponepasta
- 200 g kuivattua fusillipastaa
5 kevätsipulia
2 rkl hienonnettua tilliä
25 g pinjansiemeniä
175 g mascarponea
1/2 dl vettä
1 rkl kasvis/kalafondia
200-300 g (kuuma)savulohta
1 sitruuna
mustapippuria
Kiehauta kattilallinen suolattua vettä, lisää pasta voimakkaasti kiehuvaan veteen. Keitä pasta kypsäksi.
Silppua sillä aikaa kevätsipuli ja tilli, sekoita pinjansiementen kanssa.
Lämmitä mascarpone, vesi ja fondi pannulla, lisää palasteltu lohi, sitruunan raastettu kuori ja melkein kaikki kevätsipuliseoksesta. Sekoita valutettu pasta kalakastikkeeseen, koristele jäljelle jääneellä kevätsipuliseoksella.
Vinkkejä:
-Jos haluat olla vieläkin nopeampi, käytä tuorepastaa.
-Mascarponen voi korvata myös tavallisella tuorejuustolla tai ruokakermalla, mutta jos käytät viimeistä, älä lisää niin paljon vettä. Suosittelen silti mascarponea!
2 kommenttia :
Oij, vaikuttaapa herkulta! Kaikenlaiset savulohipastat ovat ikilemppareitani, mutta tässä olisi uutena jujuna mascarpone.. Täytyypäs laittaa resepti korvan taakse! :)
Sanna, mielestäni tuo mascarpone maistui melkeinpä samalta kuin tavallinen ruokakermakin olisi maistunut! Mutta hyvää oli kuitenkin. : )
Lähetä kommentti