keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Savulohi-mascarponepasta

Ostin jonkin brittiläisen (vähän vanhemmille) naisille suunnatun kodinhoitolehden ihan vain houkuttelevien pastareseptien takia. Tämä ei omaperäisyydellään maailmoja mullista, mutta ohje vaikutti ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta. Lisäksi tämän valmistumiseen ei mene varttia pidempään! Olen ilmeisesti hyvin kiireinen ihminen, koska tuo edellinen virke lukee melkein jokaisessa uudemmassa ruokaohjeessani...

Savulohi-mascarponepasta

    200 g kuivattua fusillipastaa
    5 kevätsipulia
    2 rkl hienonnettua tilliä
    25 g pinjansiemeniä
    175 g mascarponea
    1/2 dl vettä
    1 rkl kasvis/kalafondia
    200-300 g (kuuma)savulohta
    1 sitruuna
    mustapippuria


Kiehauta kattilallinen suolattua vettä, lisää pasta voimakkaasti kiehuvaan veteen. Keitä pasta kypsäksi.
Silppua sillä aikaa kevätsipuli ja tilli, sekoita pinjansiementen kanssa.
Lämmitä mascarpone, vesi ja fondi pannulla, lisää palasteltu lohi, sitruunan raastettu kuori ja melkein kaikki kevätsipuliseoksesta. Sekoita valutettu pasta kalakastikkeeseen, koristele jäljelle jääneellä kevätsipuliseoksella.

Vinkkejä:
-Jos haluat olla vieläkin nopeampi, käytä tuorepastaa.
-Mascarponen voi korvata myös tavallisella tuorejuustolla tai ruokakermalla, mutta jos käytät viimeistä, älä lisää niin paljon vettä. Suosittelen silti mascarponea!

2 kommenttia :

Sanna kirjoitti...

Oij, vaikuttaapa herkulta! Kaikenlaiset savulohipastat ovat ikilemppareitani, mutta tässä olisi uutena jujuna mascarpone.. Täytyypäs laittaa resepti korvan taakse! :)

anskusiili kirjoitti...

Sanna, mielestäni tuo mascarpone maistui melkeinpä samalta kuin tavallinen ruokakermakin olisi maistunut! Mutta hyvää oli kuitenkin. : )