Valkosuklaakeksit
- 150 g valkosuklaata
n. 10 g margariinia/voita
reilu 1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
alle 1/2 dl vaaleaa muscovadosokeria
1 muna
1-2 tl vaniljasokeria
50 g pekaanipähkinöitä
tomusokeria pinnalle
Pilko kolmasosa suklaasta pieniksi paloiksi, paloittele loput ja sulata voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Jätä jäähtymään.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin, lisää sokeri, muna, vaniljasokeri, rouhitut pähkinät ja sulatettu suklaaseos. Sekoita hieman ja lisää myös suklaapalat, sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile kumpikin pala 12 cm pituiseksi ja 1-2 cm paksuksi pötköksi. Aseta pötköt tarpeeksi kauaksi toisistaan uuninpellille, paista uunissa 18-20 minuuttia, kunnes pötköt ovat kohonneita ja kullanruskeita. Ota pelti uunista ja vähennä lämpö 160 asteeseen.
Anna pötköjen jäähtyä 20 minuuttia, lekkaa sitten sahalaitaisella veitsellä muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Asettele viipaleet erilleen uuninpellille ja paista vielä 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden keksien päälle tomusokeria.
Vinkkejä:
-Kun olet ottanut keksit ensimmäisen kerran pois uunista, kannattaa vähän katsastella niiden rakennetta. Itse odotin hieman liian pitkään leikkaamista, jolloin keksit olivat vähän murenevia.
2 kommenttia :
Ompas ihanan näköisiä :)
täältä ilmoittautuu myös yksi joka kastaa keksinsä teehen! ollaan mummouduttu jo varhaisessa vaiheessa :)
Lähetä kommentti