Cake balls
- Taikina:
75 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g tuorejuustoa
Kuorrute:
200-300 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata / strösseleitä
Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Sulata margariini mikrossa, laita jäähtymään. Vaahdota muna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Kaada jäähtynyt margariini munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos, sekoita tasaiseksi. Levitä pienehköön (20 cm x 20 cm) uunivuokaan ja paista uunissa 20 minuutin ajan.
Murustele jäähtynyt taikina kulhoon, sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa taikina käsin kiinteäksi möhkäleeksi. Ota taikinasta sopivan kokoisia palasia, pyörittele ne kämmenien välissä pieniksi palloiksi. Laita pallot kylmään jähmettymään.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kasta kylmät taikinapallot lusikan avulla suklaassa, laita leivinpaperille valumaan. Jos käytät koristeina strösseleitä, ripottele ne vielä märkien pallojen päälle. Jos taas haluat käyttää suklaata, sulata se mikrossa/vesihauteessa hetken kuluttua ja valuta jähmettyneiden pallojen päälle raitoja. Anna kohmettua jääkaapissa ennen nauttimista.
Vinkkejä:
-Dippaamistapoja on lukuisia, ja omalla lusikkatavallani suklaata menee hieman hukkaan. Voit käyttää myös esimerkiksi hammastikkua, mutta omasta mielestäni sitä oli vaikea saada pallerosta siististi pois.
-Pallojen sijasta voit tehdä myös Cake popseja (ottakaapas mallia Bakerellalta tai Suklaapupulta). Silloin tarvitset tikkuja ja mielellään styroksia, jolle voit asettaa kakkutikut kuivumaan pystyyn.
1 kommentti :
Näistähän tulee ihan mieleen perunaleivokset, vaikka kostutus taitaa olla hieman terveellisempi kuin se voi-muna-sokeri-kahvi-sekoitus :)
Lähetä kommentti