(Alkuperäinen ohje bakebakebake-sivulta)
Nanaimo-palat
- Pohja:
100 g margariinia
5 rkl kaakaojauhetta
1/4 cup (n. 1/2 dl) sokeria
1 muna
1 1/4 cups (n. 3 dl) Digestive-muruja
1/2 cup (n. 1,2 dl) mantelirouhetta
1 cup (n. 2,4 dl) kookoshiutaleita
Keskikerros:
100 g margariinia
2 cups (alle 5 dl) tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 rkl kuohukermaa
Päällinen:
130 g tummaa suklaata
n. 50 g margariinia
Sulata vesihauteessa pohjan margariini, kaakaojauhe ja sokeri. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki, kaada margariinin, kaakaojauheen ja sokerin joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes muna hieman kypsyy ja paksuuntuu.
Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon keksinmurut, mantelirouhe ja kookoshiutaleet.
Painele seos neliövuokaan (20cm x 20cm) tiiviisti, laita kylmään odottamaan.
Valmista keskikerros vatkaamalla ainekset keskenään, mahdollisimman syvässä kulhossa etteivät tomusokerit lentele ympäri keittiötä. Rakenne muuttuu ensin korppujauhomaiseksi, sitten kuohkeaksi. Levitä vaalea, kuohkea vaahto pohjan päälle tasaisesti ja laita taas kylmään.
Sulata vesihauteessa suklaa ja margariini, anna hieman jäähtyä. Kun seos on vielä valuvaa, sivele se keskikerroksen päälle. Anna kovettua jääkaapissa parin tunnin ajan.
Vinkkejä:
-Jos sinulla ei ole neliövuokaa, voit aivan hyvin käyttää pienehköä irtopohjavuokaa (halkaisija n. 20 cm).
-Jos tomusokeri lentelee ympäriinsä, voit pitää talouspaperia/keittiöpyyhettä vatkauskulhon päällä.
15 kommenttia :
Moi! Piti lämpimästi onnitella uudesta blogista, mutta sitten totesin, että olet tainnut jo "pikku tovin" bloggailla :)
Parempi löytää myöhään kuin ei milloinkaan!
Nämä herkut kuulostivat hyviltä, olitko niiden makuun itse tyytyväinen? Oliko ylin kerros rapsahteleva vai tekikö 50g rasvaa suklaan hyvin haukattavaksi?
TiV, Voi no blogini on kyllä saanut olla aika rauhassa miltään kansanryntäyksiltä, eli tämä on varmasti uusi tuttavuus monille. : )
Nanaimo-palat olivat todella hyviä, erityisesti pidin tuon pohjakerroksen mausta ja koostumuksesta. Ylin kerros oli jääkaapissa oleilun jälkeen sellainen hieman rapsahtava, ei mikään löllerö.
hei, mistä tuota vaniljakreemijauhetta saa?
Minakin vasta loysin blogisi. Onko tuo vaniljakreemi sellaista pudding-jauhetta? Sita kun saa taalta meiltakin (Israel).
en oo törmännyt vielä yhteenkään näin suloiseen kokkausblogiin! ü
ihanaa - pakko päästä kokeilemaan näitä kaikkia!
Tuuli: Isossa purkissa vaniljakreemijauhetta saa ostettua ainakin Citymarketeista, mutta kaikki pienemmätkin kaupat myyvät pussukoissa (vähän kalliimmalla varmasti) vaniljakastikejauheita, se on samaa tavaraa. : )
Anumorchy: Kivaa kun teitä eksyy tänne, ties mitä kautta! Kyllä taitaa olla samaa, Suomessa vaniljakreemijauhetta myydään myös pussukoissa, joiden sisältöön vain sekoitetaan vesi ja saadaan vaniljakiisseliä/-kastiketta.
jojo: Voi, ja arvaa miten ihana kuulla! Muista tulla kertomaan sitten miten on onnistunut.
Sulla on tosi kiva blogi :)
Joanna, kiitän kovasti! : )) Toivottavasti innostut leipomaan jotakin.
Ohhoh, aivan uskomattoman ihanalta näyttää kaikki täällä blogissasi ja upeita kuvia osaat ottaa :)
OO, näyttää todella herkulliselta. Löysin blogisi nyt ensikertaa, hommasi vaikuttaa varsin osaavalta :)
Joku päivä mä vielä teen näitä!
Ent-tu: Olipa kivasti sanottu, kiitos sinulle. : ))
mira: Aijaa, kiitos kohteliaisuudesta!
Anonyymi: Hihii eikun tuumasta toimeen!
Nämä näyttävät niin herkullisilta että on pakko kokeilla! Paitsi voisikohan nuo kookoshiutaleet korvata jollain muulla? Ne kun ei meillä uppoa oikein kenellekään...
Marja: Kiva! : ) Hmm, kookosta on aika paljon tuossa joten sen korvaaminen muuttaa jonkin verran lopputulosta. Voisit kokeilla korvata jollakin hienolla pähkinämurskalla ehkä? Tai jos käytät Digestivejäkin enemmän, niin ei tule liian pähkinäinen.
Nam, näitäkin pitää kokeilla!
Lähetä kommentti